ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ έρχεται ΠΡΩΤΑ για τους ΑΛΛΟΥΣ, ΜΕΤΑ για... ΟΛΟΥΣ


Πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές
κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές
κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Μετά ήρθαν για τους Εβραίους
κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε
δεν είχε μείνει πια κανείς, να μιλήσει για εμένα.
Martin Niemoller

Το ίδιο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα που δημιούργησε στρατιές μεταναστών και προσφύγων, προκαλώντας πολέμους και υποσιτισμό σε δεκάδες χώρες,  με σκοπό την εκμετάλλευση τους για να αποσπάσει κέρδος, το ίδιο σύστημα σπέρνει φόβο και ρατσισμό, κατασκευάζοντας, στο πρόσωπο των μεταναστών, τον «αποδιοπομπαίο τράγο», που ευθύνεται για όλα τα δεινά της κοινωνίας.
Για να έρθει τελικά, το ίδιο πάλι, να «λύσει το πρόβλημα» με απελάσεις, συλλήψεις και δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Απομένει μόνο η αποδυνάμωση των συνειδήσεων, όσων έχουν απομείνει… «θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας»… ανθρωποφυλάκων.
Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν έχουν ανάγκη από «κέντρα φιλοξενίας», όπως λέγονται, πια, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στην Ελλάδα της Τρόικας.
Έχουν ανάγκη από ανοιχτά κέντρα υποδοχής με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παροχή εγγράφων, χωρίς περιορισμούς, για να ταξιδέψουν στη χώρα που θέλουν.
Ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, δεν είναι αγώνας Ελλήνων… είναι αγώνας Ανθρώπων.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, απο τον ΙΣΤΟ ελεύθερο κοινωνικό χώρο αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι

εικόνα http://www.anarkismo.net
 Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας...
Κάλεσμα αλληλεγγύης από την ομάδα "στήριξης μαθητών" του "Ιστού", την Πέμπτη  28 Ιουνίου, ώρα 8:15 μ.μ., στον "Ιστό" ελεύθερο κοινωνικό χώρο αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι, Κουμουνδούρου 5 και Νικομηδείας Χαϊδάρι, κτήριο "Παλιού Δημαρχείου".
Τα, δεδομένα, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που διογκώνονται και εξαπλώνονται σε όλο και πιο πλατιά στρώματα του πληθυσμού της χώρας μας μάς αναγκάζουν να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη συλλογικής και αλληλέγγυας δράσης για να βοηθήσουμε .τους συμπολίτες μας που πλήττονται από αυτή την κρίση, αλλά και εμάς τους ίδιους.
Όλο και περισσότεροι γονείς  αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες των παιδιών τους.
 Στόχος της συνάντησης να διευρυνθεί η προσπάθεια της ομάδας "στήριξης μαθητών", που ξεκίνησε το προηγούμενο διδακτικό έτος 2011-2012, ενισχυτικής διαδασκαλίας σε μαθητές που το έχουν ανάγκη.Μια προσπάθεια που έχει σκοπό να μειώσει τις ελλείψεις των μαθητών και να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσής τους. Μια προσπάθεια που στηρίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη.
 Το κάλεσμα είναι ανοιχτό, απευθύνεται σε δάσκαλους και καθηγητές της δημόσιας, ιδιωτικής και φροντιστηριακής εκπαίδευσης, αναπληρωτές, ωρομίσθιους και αδιόριστους, , αλλά και επαγγελματίες εκτός του εκπαιδευτικού χώρου, άνθρωπους της τέχνης, των γραμμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού, που θεωρούν ότι το δικαίωμα στην παιδεία είναι θεμελιώδες.
 Η συνάντηση είναι ανοικτή και  μπορούν να συμμετέχουν γονείς και μαθητές αλλά και άτομα τα οποία ενδιαφέρονται για τη δράση.
Η στήριξη όλων μας είναι απαραίτητη...  
Περισσότερα στον Ιστό ...εδώ






Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τορόντο 1918: Πογκρόμ κατά των Ελλήνων «για να ξεβρωμίσει ο τόπος»



Ένα ντοκυμαντέρ για τα ρατσιστικά πογκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών το καλοκαίρι του 1918 στο Τορόντο του καναδά
Τον Αύγουστο του 1918 ένα πλήθος 50.000 καναδών «πατριωτών» επιδόθηκε για μέρες σε ένα ανελέητο πογκρόμ σε βάρος των ελληνόφωνων μεταναστών της πόλης. Το αποτέλεσμα αυτού του ρατσιστικού πογκρόμ ήταν ο θάνατος αρκετών μεταναστών, μεταξύ των οποίων 29 γυναίκες και 6 ανήλικα παιδιά καθώς και υλικές ζημιές 1.000.000 δολαρίων.
Οι αφορμές ήταν πολλές. Για χρόνια οι ελληνόφωνοι μετανάστες, μικροιδιοκτήτες και εργαζόμενοι κυρίως στον επισιτισμό (greek restaurants) αποκαλούνταν από τους ντόπιους «slackers», δηλαδή «τεμπελχανάδες» επειδή κατα τους ρατσιστές απέφευγαν τις βαριές δουλειές του φορτοεκφορτωτή, του ξυλοκόπου ή του βιομηχανικού εργάτη και δούλευαν σαν μάγειροι, ψήστες, σερβιτόροι ή υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων.
Μια σειρά από γεγονότα όπως οι καλές σχέσεις του τότε Βασιλιά Κωνσταντίνου με το γερμανό Κάιζερ, η ουδετερότητα της χώρας προέλευσή τους κατα τις αρχές του Α’ παγκοσμίου πολέμου και η άρνηση των ελληνόφωνων μεταναστών να καταταγούν στον ελληνικό στρατό.
Επιστρέφοντας οι χιλιάδες των βετεράνων καναδών από τη σφαγή χαρακωμάτων του Α’ παγκοσμίου πολέμου, πολλοί απ’αυτούς ανάπηροι και σε άθλια οικονομική κατάσταση, βρήκαν τους ελληνόφωνους μετανάστες που αποτελούσαν το 0,5% του πληθυσμού της πόλης να ευημερούν έχοντας στην κατοχή τους το 35% των μικρομεσαίων καταστημάτων.
Τον Αύγουστο του 1918 10.000 βετεράνοι διαδήλωσαν στους δρόμους συνεπικουρούμενοι από 40.000 καναδούς πολίτες. Οι πολυήμερες διαδηλώσεις συχνά εξετράπησαν σε πογκρόμ σε βάρος μαγαζιών και σπιτιών μεταναστών με την αστυνομία στην καλύτερη περίπτωση θεατή ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου καναδοί αστυνομικοί έπαιρναν ενεργά μέρος στο πογκρόμ σε βάρος των ελληνόφωνων.
Οι μνήμες του ρατσιστικού πογκρόμ της πόλης έχουν μετατραπεί σήμερα σε φιέστα όπου «αντι»ρατσιστές συγκεντρώνονται στις συνοικίες των ελληνόφωνων και τρώνε μαζικά greek souvlaki, tzatziki, mousaka κλπ μεσογειακά εδέσματα. Οι συγκρίσεις με τα σημερινά πογκρόμ μεταναστών σε Αθήνα και Πάτρα με την ανάλογη στάση της αστυνομίας και κάποιων «πολιτών» είναι αναπόφευκτες.
Για το γεγονός έχει γυριστεί ντοκυμαντέρ το 2009 από τον John Burry με βίντεο από σκληρές εικόνες της εποχής που κυκλοφορεί σε dvd με υπότιτλους στα ελληνικά με τον τίτλο «Violent August«.
πηγή: Athens Indymedia