ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Δήμος Χαϊδαρίου... ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "HOPE" (ή κατά το ορθότερον "HOLE")

Μήνες τώρα κυκλοφορούν στη "Διαυγεια" του Δήμου Χαϊδαρίου διάφορες αναρτήσεις για το (άγνωστο σε όλους μας) Πρόγραμμα "HOPE".
Τι είναι το πρόγραμμα ΗΟΡΕ;
Αντιγράφουμε από τη ιστοσελίδα του Δήμου
"The History of Origins of the Past of Europe :   "HOPE"
Η Ιστορία των απαρχών του παρελθόντος της Ευρώπης : "ΕΛΠΙΔΑ"...Αξιοποιώντας την εμπειρία του, ο Δήμος Χαϊδαρίου υλοποιεί στο διάστημα 26 Μαρτίου έως 18 Μαΐου 2013, το πρόγραμμα «ΕΛΠΙΔΑ» , με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Αφηγήσεις αγωνιστών της Αντίστασης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μαρτυρίες κρατουμένων που επιβίωσαν και απογόνων πεσόντων Ελλήνων και λοιπών διεθνών προσκεκλημένων.
Συζητήσεις με μαθητές και νέους ηλικίας 6 – 18 ετών αλλά και με μέλη μεταναστευτικών κοινοτήτων..."

Ρίχνοντας μια ματιά στη Διαύγεια, πέφτουμε πάνω στο κόστος του προγράμματος (που είναι εξ' ολοξλήρου επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση)... Κόστος; 100.000,00 € (αυτά τουλάχιστον έπεσαν στην αντίληψη μας  εδώ).

Και τώρα θα μας πείτε κακόπιστους... γιατί να μην εκμεταλευτούμε ένα πρόγραμμα χωρίς, μάλιστα, καμμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, κάποιος θα τα 'παιρνε! (Να σημειώσουμε ότι τα χρήματα της Ε.Ε. δεν είναι "τ' αλλουνού", των Ευρωπαίων φορολογούμενων είναι, και, προς το παρόν, ακόμα Ευρωπαίοι είμαστε).
Να το εκμεταλευτούμε! αλλά προς όφελος ποιου; 
Γιατί ένα πρόγραμμα 100.000,00 € θα πρέπει τουλάχιστον αν μη τι άλλο να έχει και απεύθυνση
Ποιοι λοιπόν ωφελήθηκαν από το "Ηοpe", η τοπική ή η υπερτοπική κοινωνία, οι πολίτες;
Σημειώνουμε ότι από τα 100.000,00 €, τα 18.000,00 € δαπανήθηκαν για "Γραμ.υποστήριξη για διάδοση & δημόσια προβολή,επιμέλεια & αξιολόγηση του προγράμματος ΗΟΡΕ".  
Με απλά λόγια: για να το μάθει ο κόσμος.

Το εντυπωσιακό είναι ότι σχεδόν κανένας στην πόλη δεν γνωρίζει ότι υλοποιείται αυτό το πρόγραμμα, δύο μήνες τώρα, ακόμα και οι πιο υποψιασμένοι. Δεν έχει κυκλοφορήσει αφίσα, έντυπο, δεν γράφετε κάτι στον τοπικό τύπο, δεν υπάρχει καν αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: 
Έπεσε στα "διαδικτυακα μας χέρια" μια πρόσκληση  για διημερίδα στις 25-26 Απριλίου, χωρίς να ανφέρεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της, οι ομιλήτές (;;;,) ή, τέλος πάντων, συγκεκριμένη θεματολογία. Ψάχνοντας να βρούμε τι θα γίνει σ' αυτή τη διημερίδα, είδαμε ότι, στο ημερολόγιο του επίσημου site του Δήμου, οι συγκεκριμένες ημερομηνίες ήταν κενές (εδώ). Δεν μπορεί κάτι θα υπάρχει...
Βρήκαμε και την επίσημη ιστοσελίδα του "Ηοpe", γενικά και αόριστα χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα που να αναφέρει ημερομηνίες, ώρες, ομιλητές κ.λπ. Ψάξαμε λίγο παραπάνω στο site του "Hope" βρήμαμε κάποιες φωτογραφίες, ελάχιστη η συμμετοχή μερικοί μαθητές και εκπρόσωποι συλλόγων... Ε! μέχρι εκεί.

Και... περιμέναμε να δούμε την "κορύφωση των εκδηλώσεων" στις 18/5, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο site του ο Δήμος. 
Για να μην σας προκαταβάλουμε δείτε εδώ την πρόσκληση για τις 18/5, ημέρα ΚΟΡΥΦΩΣΗΣ των εκδηλώσεων... που συνολικά κόστισαν 100.000,00 € και σχεδόν κανένας στην τοπική κοινωνία, δυο μήνες τώρα, δεν τις πήρε χαμπάρι!
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Εμείς μόνο αναρωτιόμαστε, γιατί το Μπλοκ 15 αφήνεται να καταρρεύσει;;;