.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

δευτέρα 2 απριλίου... προβολή ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΙΙ... στον Ιστό



Ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 63 λεπτών, μια ερευνητική εργασία, μια ιστορία με πολλές ιστορίες για την δημιουργία μιας βιώσιμης, αλληλέγγυας και αποκεντρωμένης οικονομίας. Κοινωνικά δίκτυα από τα κάτω που ξεπερνούν την ιδιωτικοποίηση και την ιεραρχία της εργασίας. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο. Εδώ και τώρα.
Το “Φόρος Τιμής στην Καταλονία ΙΙ” είναι ένα ντοκιμαντέρ που αποτελεί μέρος ακαδημαϊκής έρευνας. Στο ΙΝ3, το ερευνητικό Ινστιτούτο του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Καταλονίας, ερευνούμε νέες οικονομικές κουλτούρες, νέες μορφές διαβίωσης και κατανόησης της οικονομίας. Μελετάμε τις κοινωνικές επιπτώσεις των οικονομιών που δεν ακολουθούν τα πρότυπα της αγοράς, όπου τα κέρδη είναι η προτεραιότητα, αλλά έχουν ως στόχο την ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών των ατόμων.
Το ντοκιμαντέρ "Φόρος Τιμής στην Καταλονία ΙΙ" δημιουργήθηκε το 2010. Είναι γυρισμένο σε δεκατέσσερα σημεία της Καταλανικής περιφέρειας και περιλαμβάνει υλικό από εβδομήντα συνεντεύξεις που αποτυπώθηκε σε περισσότερες από 40 ώρες βίντεο από μια επαγγελματική ομάδα.
Δημοσιοποιήσαμε αυτό το έργο για να προκαλέσει συζητήσεις και να κάνουμε ορατό ένα αόρατο φαινόμενο που μεγαλώνει στο σπίτι μας και σε όλο τον κόσμο. Οι αντιδράσεις, οι απαντήσεις και οι συζητήσεις που προκαλούνται από την προβολή του, μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε τη διερεύνηση.
Επομένως, το ντοκιμαντέρ "Φόρος Τιμής στην Καταλονία ΙΙ" είναι ένα ερευνητικό εργαλείο. Μιας έρευνας που δεν έχει τελειώσει, ούτε ολοκληρωθεί, αλλά είναι ένα έργο σε εξέλιξη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση  για τη βιώσιμη, αλληλέγγυα,  αποκεντρωμένη οικονομία. Συμμετέχουν πολίτες  από συνεταιρισμούς, παντοπωλεία χωρίς μεσάζοντες, αστικούς αγρούς, κοινωνικά δίκτυα κ.λπ.

ΠΡΟΒΟΛΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟ (Κουμουνδούρου & Νικομηδείας (γωνία) – παλιό Δημαρχείο)

1 σχόλιο:

  1. Η ταινία αυτή προσφέρεται για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την κοινωνική οικονομία και την αποανάπτυξη - ενάντια στην υπερμαγέθυνση

    ΑπάντησηΔιαγραφή