ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ... ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Συμπολίτες και συμπολίτισσες

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δήμο Χαϊδαρίου βρισκόμαστε ήδη στη δέκατη μέρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Έχουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας ενημερώσουμε για τη σημερινή κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Αφορμή είναι η διαθεσιμότητα – ΑΠΟΛΥΣΗ των συναδέλφων μας που μετά από είκοσι σχεδόν χρόνια δουλειάς, πετιούνται κυριολεκτικά στο δρόμο. 
Αιτία όμως, είναι η προσπάθεια κατάργησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το προφανές ξεπούλημα των υπηρεσιών της σε ιδιώτες. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια, την επιβολή νέων δυσβάσταχτων φόρων και χαρατσιών στο δημότη. 
Η στιγμή που τα δημοτικά τέλη θα δεκαπλασιαστούν και θα πληρώνουμε για να πάρουμε ακόμη και το πιστοποιητικό γέννησης φτάνει!! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε το «υποδειγματικό δημόσιο» της φίλης και δανείστριας Γερμανίας(κόστος έκδοσης πιστοποιητικού γέννησης στην Κολωνία, 18€)!!!. Εμείς οι εργαζόμενοι στους Δήμους, παρά την έλλειψη οικονομικών πόρων και προσωπικού, είμαστε αυτοί που μαζεύουν τα σκουπίδια, φροντίζουν κι εκπαιδεύουν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, προσφέρουν υπηρεσίες στα πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα του δήμου, φροντίζουν τους ανήμπορους ηλικιωμένους, προσφέρουν ελπίδα και χέρι βοήθειας σ’ όσους έχουν ανάγκη και εξυπηρετούν κάθε δημότη. 
Με τις επιλογές της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και την εφαρμογή των μνημονίων, οι δήμοι διαλύονται και παραχωρούνται σε ιδιώτες που με μόνο στόχο τους το κέρδος, θα «τσακίσουν» τον ήδη εξαθλιωμένο οικονομικά δημότη. 
Είναι αλήθεια ότι, τα τελευταία χρόνια έχει καλλιεργηθεί η αντίληψη ότι για όλα τα δεινά φταίει ο «κακός δημόσιος και δημοτικός υπάλληλος» που πρέπει να καρατομηθεί. Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» στην κοινωνία μας έχει αποδειχθεί ότι εξυπηρετεί τις πολιτικές αυτών που στοχεύουν στη φτωχοποίηση των πολλών και επιδιώκουν να προστατεύσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Πραγματικός στόχος τους δεν είναι η οργάνωση του κράτους αλλά το ξεπούλημά του, προς όφελος των μονοπωλίων. 
Εμείς, οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Χαϊδαρίου, με αίσθημα ευθύνης απευθυνόμαστε στους δημότες της πόλης μας και σας καλούμε να συνταχθείτε σε κοινό αγώνα, με στόχο την αποτροπή των απολύσεων. 
Για να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας. 
Για να προσφέρονται δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες από τους Δήμους. 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 
ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου