ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ... ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ στο ΧΑΙΔΑΡΙ



istos logo

κάλεσμα

καλούμε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους,  φοιτητές, μετανάστες,
συλλογικότητες, αυτοοργανωμένους χώρους, συλλόγους, σωματεία,
κινήματα και πρωτοβουλίες πολιτών

σε Αντιφασιστική Διαδήλωση-Πορεία στο Χαϊδάρι

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ώρα 1:30 μ.μ.
Πλατεία Ηρώων, Χαϊδάρι



 “το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
δεν θα πεθάνει μόνος
τσάκισέ τον!”
Ζούμε σε μια εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, η οποία εκδηλώνεται παγκόσμια και με ιδιαίτερη οξύτητα στην Ελλάδα. Οι υπεύθυνοι αυτής της κρίσης, όσοι κατέχουν τον πλούτο και την εξουσία, προσπαθούν να την υπερβούν διασφαλίζοντας τα κέρδη και τα προνόμιά τους, ενώ καταστρέφουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των φτωχών στρωμάτων.
Όμως οι επιλογές τους δε μένουν αναπάντητες. Ένα κύμα απεργιών και καθημερινών ριζοσπαστικών αγώνων, δείχνει ότι οι “από κάτω” δεν υποκύπτουν εύκολα. Η απάντηση του συστήματος σ’ αυτή την πραγματικότητα εκφράζεται μέσω της σκλήρυνσης της καταστολής, της ψήφισης ακόμα πιο αντιδραστικών νόμων από τις κυβερνήσεις και το σημαντικότερο, μέσω της ανάσυρσης από το οπλοστάσιό τους, του πιο φοβερού τους όπλου… του φασισμού.
Η φασιστική διακυβέρνηση υπήρξε πάντα  ο τρόπος που επέλεγε το σύστημα για να επιβάλλει τις πιο βίαιες πολιτικές του, όταν έφτανε σε αδιέξοδο. Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι, ο Μεταξάς κ.α. ποτέ δεν αμφισβήτησαν την εκμετάλλευση των αδυνάτων απ’ τους δυνατούς. Αντίθετα, μαζί με βασιλιάδες, βιομηχάνους και γενικά τις ελίτ, τσάκιζαν κάθε προοπτική για μια ριζική αλλαγή της κοινωνίας. Μια τέτοια προοπτική φοβούνται και τώρα.
Στη σημερινή Ελλάδα κύριος πολιτικός εκφραστής του φασισμού είναι το κόμμα της χρυσής αυγής. Επειδή πολλοί μύθοι κυκλοφορούν γύρω από την προέλευση, τη θέση και την αποστολή της ας ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
-Η χρυσή αυγή δεν είναι αντισυστημική δύναμη. Δε στράφηκε ποτέ εναντίον του κεφαλαίου, δεν στήριξε ποτέ τις απεργίες και τους αγώνες των εργαζομένων. Έχει άριστες σχέσεις με τα μεγάλα ΜΜΕ, τα οποία προωθούν αυτή και τις ιδέες της ποικιλοτρόπως. Ανοιχτά, με συνεχείς αναφορές στην εγκληματικότητα των μεταναστών, προβάλλουν τις ρατσιστικές δράσεις της ως δράσεις “κατοίκων” και ζητούν ένα αστυνομικό κράτος έκτακτης ανάγκης… Συγκαλυμμένα, κάνοντας «μαύρη» προπαγάνδα με τη δήθεν κριτική τους, με περίτεχνο τρόπο από τη μια ικανοποιούν τα ένστικτα ενός μικρού μέρους της κοινωνίας και από την άλλη καλλιεργούν το φόβο στην πλειονότητα της.
-Δεν είναι στο πλάι των φτωχών. Παρά τις “φιλανθρωπίες” της και τη φιλολαϊκή της βιτρίνα, στρέφει τα θύματα της κρίσης στον μεταξύ τους πόλεμο. Έλληνες εναντίον ξένων εργαζόμενων, αντί για θύματα της κρίσης εναντίον των υπευθύνων της. Διακηρυγμένος εχθρός της είναι αριστεροί, κομμουνιστές, αναρχικοί και αγωνιστές του κινήματος ενώ δεν κάνει τίποτα εναντίον των εφοπλιστών και των βιομηχάνων (π.χ. ψήφισαν υπέρ στο να δοθεί δώρο η Αγροτική Τράπεζα στην Πειραιώς).
-Δεν φέρνει το νέο αλλά το παλιό. Δηλητηριάζει την κοινωνία προβάλλοντας ρατσιστικές απόψεις και μια κουλτούρα μίσους και χουλιγκανίστικης βίας, που μας γυρίζει αιώνες πίσω. Μισεί κάθε τι διαφορετικό και προβάλλει θεωρίες για την υπεροχή της λευκής φυλής! Υπερασπίζεται, θαυμάζει και επικαλείται τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας όπως τα ναζιστικά εγκλήματα, τις χούντες και τα βασανιστήρια.
Απέναντι στις φασιστικές ιδέες, εμείς προτάσσουμε τις αξίες του συλλογικού αγώνα, της αλληλεγγύης, της ισότητας. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο με ελευθερία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν δεχόμαστε τις κυβερνητικές και φασιστικές δικαιολογίες για την κρίση (φταίνε οι μετανάστες, φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι κι η μεταπολίτευση).
Θα σταματήσουμε τις προσπάθειες εκφασισμού της κοινωνίας με όλους τους αναγκαίους τρόπους. Στον δρόμο, στους χώρους δουλειάς και μάθησης, θα οργανώσουμε αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στη σύγχρονη χούντα που μας έχει επιβληθεί. Δεν δεχόμαστε τον ψεύτικο “αντιφασισμό” των κομμάτων που κυβερνούν. Τους θεωρούμε συνεργούς και συνυπεύθυνους για την κοινωνική καταστροφή που βιώνουμε.
Απορρίπτουμε τη θεωρία των “δύο άκρων” ότι τάχα αγωνιστές και φασίστες είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Δεν ξεχνάμε τους Έλληνες πρόσφυγες και μετανάστες εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο. Δεν ξεχνάμε τους αντιφασιστικούς αγώνες της Κατοχής και τα ολοκαυτώματα. Ειδικά στο Χαϊδάρι όπου εκατοντάδες αγωνιστές εκτελέστηκαν το ’41-’44 στο Μπλοκ 15, από τους ναζί και τους δοσίλογους συνεργάτες τους, ο φασισμός δεν θα βρει χώρο έκφρασης. Θα είμαστε συνεχώς στο δρόμο ενάντια σε ό,τι καταδυναστεύει τις ζωές μας, υπέρ των αδυνάμων και των εργατικών συμφερόντων, για την απελευθέρωση της κοινωνίας από τα δεσμά που της φορούν κυβερνήσεις, επιχειρηματικά συμφέροντα, ντόπιες και ξένες ελίτ.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η αποσύνθεση και το κλίμα φόβου που επιβάλλει η οικονομική κρίση δεν αρκούν για να μείνουμε σιωπηλοί και απαθείς. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε εικόνες του νέου κόσμου που ονειρευόμαστε και δρώντας συλλογικά, δημιουργήσαμε δομές που θα χρησιμεύσουν σαν εργαλεία για τον αγώνα μας για ελευθερία, αλληλεγγύη, ισότητα και αξιοπρέπεια. 

ΙΣΤΟΣ ελεύθερος κοινωνικός χώρος αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου