ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

SUCCESS STORY συνέχεια... Δύο Στρατόπεδα Συγκέτρωσης Μεταναστών στη Δυτική Αθήνα


ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΩΝ-ΣΚΑΑΜΑΓΚΑΣ
Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών είναι η άλλη όψη του success story.
Δύο νέα στρατόπεδα ψυχών έχουν ήδη χωροθετηθεί στη Δυτική Αθήνα... 
Το πρώτο σε υφιστάμενες κτηριακές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ, επί της Λεωφ. Σχιστού στο Σκαραμαγκά, που σήμερα στεγάζουν το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων
Ο ΟΑΕΔ παραχώρησε το κτηριακό συγκρότημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με Σύμβαση Χρησιδανείου. 
 Ο Δένδιας με μια "απλή" Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας (εδώ) άλλαξε χρήση στο συγκρότημα (το οποίο είχε ανεγερθεί σαν εκπαιδευτικό κέντρο του ΟΑΕΔ) και το μετέτρεψε σε "ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ".
Είχαν φροντίσει γι' αυτό Μπιρμπίλη, Παπακωνσταντίνου και Παπουτσής όταν το 2011 με τροπολογία σφήνα (εδώ) στο νόμο περί «Ίδρυσης Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος» (Ν.3922/11, άρθρο 25) καταπάτησαν κάθε πολεοδομική νομοθεσία, προσθέτοντας στο Ν.3907/11 παράγραφο στην οποία προβλέπεται ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών ("Κέντρα Πρώτης Υποδοχής" κατά το νόμο) ότι ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αλλαγή χρήσης υφιστάμενων κτηρίων και η κατασκευή νέων χωρίς να απαιτείται άδεια δόμησηςκατά παρέκκλιση των χρήσεων γης που ισχύουν στην περιοχή και κατά παρέκκλιση των όρων δόμησης. Ταυτόχρονα παρακάμπτεται εντελώς η έγκριση περιβαλλοντικών όρων και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Σκαραμαγκά δεν υπάρχει καν Μελέτη Πυρασφάλειας (το ακίνητο βρίσκεται σε επαφή με τις εγκαταστάσεις της ΕΚΟ). Και φυσικά η τροπολογία στην τελευταία πρόταση της εξασφαλίζει ότι η "Δομή Φιλοξενίας"  επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος κράτησης.

Το κτηριακό συγκρότημα  έχει συνολική επιφάνεια 7.750,00 τ.μ. και αποτελείται από 12 κτήρια.  Η επίσημη πρόβλεψη είναι να φυλακίσει 438 ψυχές, όμως τα 7.750,00 τ.μ. της συνολικής του επιφάνειας και οι συνθήκες που επικρατούν στα ήδη υπάρχοντα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μας αφήνουν να φανταστούμε εφιαλτικά νούμερα.

Το δεύτερο στρατόπεδο μεταναστών θα εγκατασταθεί σε δύο κτήρια του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών), ένα για άντρες και ένα για γυναίκες. Πρόκειται για κτήρια στην πτέρυγα που φιλοξενεί ασθενείς με τη νόσο του Χάνσεν. 

Κι όλα αυτά συμβαίνουν δίπλα μας, κι όλα αυτά αποφασίζονται ερήμην μας και φυσικά... σιγή ιχθύος επικρατεί στο "μέγαρο" του Χαϊδαρίου.
Πότε θα καταλάβουμε πως Σ' ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου