ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΜΕΡΙΚΑ "ΝΟΥΜΕΡΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...

Με αφορμή την αυριανή Ανοικτή Συνέλευση των Γονέων αθλούμενων και Αθλούμενων, Μελών του ΔΑΟΧ, στο Κολυμβητήριο, δείτε εδώ περισσότερα, θα σταθούμε λίγο στην τοποθέτηση Δημοτικού Συμβούλου των "Πολιτών σε Δράση" στο Δημοτικό Συμβούλιο την 31/3/11.
Αναφερόμενος στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου σαν παράδειγμα οικονομικής κακοδιαχείρισης, κατέθεσε συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία, σχετικά με το λειτουργικό κόστος του Κολυμβητηρίου.
Το κόστος γα την παροχή νερού στην εγκατάσταση ήταν 5000,00 € τον Ιανουάριο του 2007 (λογαριασμός ανά τρίμηνο), προφανώς σύμφωνα με τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ.
Το κόστος αυτό ακολουθώντας ανοδική καμπύλη, έφτασε τον Δεκέμβριο του 2010 στα 25.000,00 € (ανά τρίμηνο), δίνοντας ενδιάμεσα ένα pick στα 29.000,00 €.
 Στο χρονικό αυτό διάστημα των τεσσάρων ετών, που το κόστος της παροχής νερού αυξανόταν σταδιακά, με κατάληξη να πενταπλασιαστεί, δεν βρέθηκε κανένας... ο αποδέκτης των λογαριασμών;  ...αυτός που τους έστελνε στον αρμόδιο; ...ο αρμόδιος που τους παραλάμβανε; ...ο υπεύθυνος που ενέκρινε την πληρωμή τους; κάποιος τέλος πάντων, από όλους αυτούς, που πέρασαν από τα χέρια τους, να αναρωτηθεί "τι έγινε ρε παιδιά;"
Όχι!!! Και;;;
Φτάσαμε το Δεκέμβριο να κλείσουμε το Κολυμβητήριο λόγω τεράστιας διαρροής νερού στην πισίνα, την οποία διαρροή ακριβοπληρώναμε τέσσερα χρόνια  γιατί, κανένας δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

Το κόστος της παροχής νερού έφτασε για το διάστημα 2007-2010 τις 640.000,00 € !!!, ενώ το κόστος του καυσίμου για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το ποσόν των 970.000,00 € !!! 
Με χοντρικούς υπολογισμούς, το κόστος του καυσίμου ανέρχεται στις 250.000,00 € ανά έτος. Αν αφαιρέσουμε τις ημέρες (Κυριακές, αργίες, Αύγουστο) που δεν λειτουργεί η πισίνα, το κόστος του καυσίμου φτάνει χοντρικά τα 1000,00 € την ημέρα.
ΕΕΕΕΕΕ!!! να το πιάσουμε απ' την αρχή γιατί το χάσαμε...


Η επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου, χωρίς δραστικές ενέργειες για την εξυγίανση των οικονομικών του, θα είναι δυστυχώς προσωρινή... μέχρι να χειμωνιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου