ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

με εγγυκλίους δεν υπονομεύεται η κοινωνική αλληλεγγύη


τη φωτό δανειστήκαμε από το "Άλλος άνθρωπος"
 Με μια απαράδεκτη εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας (που παρεμπιπτόντως είναι και... "Κοινωνικής Αλληλεγγύης") απαγορεύεται η παροχή μη οργανωμένου συσσιτίου και από μη αρμόδιους φορείς!!!
Επικαλούμενος λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, επιτρέπει μόνο στους "επαγγελματίες της φιλανθρωπίας", εκκλησίες, Μ.Κ.Ο., Δήμους...,  αυτούς χρησιμοποιούν την φιλανθρωπία για να αμβλύνουν ευθύνες, να κατευνάσουν κοινωνικές αντιδράσεις, να χαϊδέψουν συνειδήσεις..., τη δυνατότητα σίτισης των κοινωνικά ασθενέστερων πολιτών, .
Μια εγκύκλιος που "εμφανίστηκε" όταν ο αριθμός των αστέγων στην Αθήνα υπολογίζεται στις 20.000-30.000 (ασύλληπτο), τεράστιος αριθμός ανθρώπων τρέφεται αποκλειστικά από τα σκουπίδια (και σεις μας μιλάτε για δημόσια υγεία;)...
Μια εγκύκλιος που "εμφανίστηκε"  όταν η Κοινωνία των Πολιτών, άρχισε να αυτοοργανώνεται... Δίκτυα αλληλεγγύης γεννιούνται σ' όλη τη χώρα, συλλογικές-κοινωνικές κουζίνες στήνονται στους δρόμους...
Μια εγκύκλιος που τελικά "εμφανίστηκε" δίχως λόγο, αλλά με αιτία...
Η Κοινωνική Αλληλεγγύη τρομάζει τις κυβερνήσεις, τρομάζει τις αγορές που "κυβερνούν" τις κυβερνήσεις...
Η Κοινωνική Αλληλεγγύη δεν έχει χρηματοδότες... δεν είναι "φιλάνθρωπη"... στηρίζεται στους ανθρώπους...
"...από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητες του, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του..." 

και... δεν "καταλαβαίνει" από εγκυκλίους...

4 σχόλια:

  1. Με εγκυκλίους και διατάγματα δεν μπορούν να σταματήσουν την αποφασιστικότητα των ενεργών πολιτών να συναντηθούν, να δοκιμάσουν νέες μορφές συνεργασίας και κοινής δράσης, να προωθήσουν την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια στη κοινωνία μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Lales Charis ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΔΡΙΜΥ ΨΥΧΟΣ ΕΠΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΡΟ και τα ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ κατα τις ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ. -το μέτρο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ευρωπαικές πόλεις- ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!
    στους πόσους βαθμούς κελσίου, θεωρείται κάποιος άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωπα ρε παπαρες .... σιγά μην βγείτε εσείς από τα σπίτια σας.
    Παλιοπαπάρες αριστεροί επαναστάτες του κώλου μεχρι σημερα μονο η εκκλησια τους ταίζει κανεις άλλος παπαρες.
    Και αυτό το κάνει χωρίς να γραφει σε blogs και παπαριες για να προβάλλεται ο κάθε κωλοαστός ή ο κάθε βλάχος φοιτητής που ρθε απο το χωριό τους και νομίζει πως επανάσταση στο άστυ είναι να καταστρέφεις την πόλη των άλλων.
    Αντε βλαχακια των μεταναστών πατεραδων σας του 50 και του 60 ώρα να γυρίσετε στα χωριά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανώνυμος,
    είσαι άσχετος και όπως φαίνεται από τα σχόλια που "πλακώθηκες" να κάνεις σε διάφορες αναρτήσεις του blog (τις οποίες ούτε καν διάβασες), είσαι και φασίστας. Δεν θα διαγράψω τα σχόλια σου, γιατί αποτελούν δείγματα της σαπίλας που απειλεί την ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή