ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΠΛΑΤΕΙΑ "ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ"... ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ


 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ…
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ,
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΙΟΥ, ΩΡΑ 5:30 μ.μ.
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η απόφαση του Δήμου Χαϊδαρίου και η  έγκριση και χρηματοδότηση της από την Περιφέρεια Αθήνας, για την κατεδάφιση του ιστορικού κτηρίου του «Παλαιού Δημαρχείου» και την ανέγερση ενός νέου κτηρίου, τριπλάσιας επιφάνειας και όγκου, που καταλαμβάνει το σύνολο της διαμορφωμένης πλατείας, αποτελεί περιβαλλοντικό, πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο.
Θυσιάζουν πολύτιμο αστικό πράσινο και υψηλή βλάστηση (στην πλατεία υπάρχουν τουλάχιστον 28 μεγάλα δέντρα, 15 εκ των οποίων είναι πεύκα τουλάχιστον 50 ετών), στο βωμό μιας υποτιθέμενης «ανάπτυξης», που θέλει τους ελεύθερους χώρους έρμαιο στα χέρια πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.
«Οραματίζονται» κυβικά μπετόν στη θέση μιας δεντρόφυτης πλατείας, που 30 χρόνια τώρα αποτελεί δημόσιο ελεύθερο χώρο, σε κοινή χρήση.
Γκρεμίζουν ένα ιστορικό κτήριο της πόλης με ελάχιστες φθορές, παραπλανώντας συνειδήσεις με τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι, έχει πληγεί από το σεισμό του 1999, ενώ λειτουργούσε ως Πνευματικό Κέντρο ως το 2005. Ένα κτήριο σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία από την δεκαετία του 1930, που σκόπιμα απαξίωσαν, εγκαταλείποντας το στο έλεος του χρόνου.  
Κατασκευάζουν ένα νέο Πολιτιστικό Κέντρο, μόλις 1 χιλιόμετρο από τη «Στέγη Πολιτισμού» (πρώην ΝΕΛΕ) που, στοιχειώνει με τις μισές αίθουσες κλειδωμένες, τα τμήματα και τα εργαστήρια να κλείνουν, τους δασκάλους απλήρωτους μήνες τώρα… Ένα νέο Πολιτιστικό Κέντρο για να στεγάσουν τον περίσσιο πολιτισμό που παράγουν…
Κατασπαταλούν 3.000.000,00 € από τα χρήματα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών. Σε μια χρονική στιγμή που το, όποιο, κοινωνικό κράτος καταρρέει και οι ζωές μας εξαθλιώνονται, επιλέγουν να συνεχίσουν τις πολιτικές κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος σε δημόσια έργα, ανύπαρκτης σκοπιμότητας, προς όφελος «εργολάβων» και «ημέτερων».
Για όλα αυτά «ξέχασαν» να μας ρωτήσουν…
Οι πολίτες του Χαϊδαρίου ΔΕΝ εκχωρούν και ΔΕΝ διαπραγματεύονται
τους ελεύθερους χώρους και την ιστορία τους.
Θα σταθούμε απέναντι σε οποιονδήποτε επιμείνει στην τσιμεντοποίηση της πλατείας και την καταστροφή του ιστορικού κτηρίου.
Απαιτούμε την ακύρωση του έργου και την τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου της περιοχής για τον χαρακτηρισμό της, ήδη διαμορφωμένης, πλατείας σε Κοινόχρηστο Χώρο Πρασίνου.

Είμαστε όλοι εδώ…
Παίρνουμε τη γειτονιά στα χέρια μας… αυτοοργανωνόμαστε
Οι ελεύθεροι χώροι μας ανήκουν
Θα τους υπερασπιστούμε και θα τους διεκδικήσουμε


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 
για την υπεράσπιση  
της πλατείας και του κτηρίου
του «Παλαιού Δημαρχείου»

«ΙΣΤΟΣ»                                                                       
αλληλέγγυα κοινωνική δράση                                                       
στο Χαϊδάρι                                                                        
http://istosxaidari.wordpress.com/                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου