ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, για το θέμα της πλατείας και του κτηρίου ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ στο Χαϊδάρι


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
των ΚΑΤΟΙΚΩΝ του ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, για το Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη 16/5/12,
με θέμα την πλατεία και το κτήριο του «Παλαιού Δημαρχείου»
 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου, την Τετάρτη 16/5/12 συζητήθηκε αίτημα των κατοίκων:
·         να ακυρωθεί το έργο «Ανακατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου του Παλαιού Δημαρχείου», που κατεδαφίζει το ιστορικό κτήριο και τσιμεντοποιεί ένα διαμορφωμένο, δημόσιο, ελεύθερο χώρο (πλατεία), κατασπαταλώντας 3.000.000,00 € από τα χρήματα των φορολογούμενων
·         να τροποποιηθεί το Ρυμοτομικό Σχέδιο της περιοχής και να χαρακτηριστεί η ,ήδη διαμορφωμένη, πλατεία στο Παλαιό Δημαρχείο, Κοινόχρηστος Χώρος Πράσινου 
Η συμμετοχή-παρέμβαση, των κατοίκων της πόλης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 16/5/12, ήταν δυναμική και καταλυτική.
Έγινε σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι το έργο έχει ακυρωθεί στην πράξη, από τους κατοίκους…
«…αρνούμαστε  την κατεδάφιση της ιστορικής μνήμης, την τσιμεντοποίηση ενός ελεύθερου, πευκόφυτου, δημόσιου χώρου, την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος…  θα υπερασπίσουμε με όλα τα μέσα τον ελεύθερο χώρο της πλατείας και το ιστορικό δημαρχείο…».
Οι θέσεις της Επιτροπής Κατοίκων και του Ιστού, έθεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο προ των ευθυνών του, αναπτύσσοντας σε τρία επίπεδα, το περιβαλλοντικό, το ιστορικό και το οικονομικό, τις καταστροφικές συνέπειες του έργου και την ανύπαρκτη σκοπιμότητα του.
Απέναντι στα ακλόνητα επιχειρήματα των κατοίκων δεν βρέθηκε κανένας Δημοτικός Σύμβουλος, ούτε καν ο ίδιος ο Δήμαρχος, να υποστηρίξει το έργο. Αντίθετα το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύθηκε ότι:
·         Δεν θα πραγματοποιηθεί το έργο.
·         Δεν θα εγκατασταθεί ο εργολάβος (σημειώνουμε ότι η εργολήπτρια εταιρία είχε επιχειρήσει να εγκατασταθεί στην πλατεία και μάλιστα χωρίς να έχει εκδοθεί η άδεια από την πολεοδομία, αλλά εμποδίστηκε από τα μέλη του «ΙΣΤΟΥ»)
Στο τέλος της συνεδρίασης, οι πολίτες βρέθηκαν μπροστά σ’ ένα κρεσέντο αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, όταν η συνεδρίαση διακόπηκε χωρίς να καταλάβουν αν έγινε ψηφοφορία για το θέμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ κατοίκων και δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης.
Η παρουσία της αστυνομίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, και μάλιστα κρατώντας χειροπέδες, είναι κατάντια.
Καλέστηκε από ποιους; και εναντίον ποιών;

Η παρουσία περισσότερων από 150 κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ότι,  δεν διαπραγματευόμαστε τους ελεύθερους χώρους και την ιστορία μας.
Θα σταθούμε απέναντι σε μεθοδεύσεις, που θα επιδιώξουν να «παραμορφώσουν»  τις δεσμεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσα από «διαπραγματεύσεις» στο παρασκήνιο, με σκοπό την εξυπηρέτηση πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.    
«…έχετε ευθύνη απέναντι στην πόλη και τους κατοίκους, όχι απέναντι στις παρατάξεις που υποστηρίζετε…
εμείς αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες, θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο…»


«ΙΣΤΟΣ»                                      
ελεύθερος κοινωνικός χώρος  
αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι                                                                  
http://istosxaidari.wordpress.com/                                                          

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
για την υπεράσπιση  της πλατείας και του κτηρίου   
του «Παλαιού Δημαρχείου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου