ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ "ΑΛΣΥΛΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΡΑΥΛΟΥ"!!!

Με βροχερό καιρό, αλλά με πολύ ενθουσιασμό, έγινε σήμερα η δεντροφύτευση στο "Αλσύλιο Αρχαιολόγου Ιωάννη Τραυλού", στην περιοχή του Ποικίλου Όρους μετά το Copa Copana.
Το συνεργείο του ΑΣΔΑ ήταν στο χώρο από πολύ νωρίς, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και φυσικά τα μικρά μας δεντράκια.


Οι υπεύθυνοι του ΑΣΔΑ μας έδειξαν ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να γίνουν όλα όπως πρέπει! Και εμείς σαν καλοί μαθητές τα εφαρμόσαμε κατά γράμμα.
Και όχι μόνο... γίναμε με τη σειρά μας "δάσκαλοι", όταν ήρθε να βοηθήσει στην προσπάθεια η Ε' τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου μαζί με τους δάσκαλους τους Γιάννη Χαραλαμπόπουλο και Μαύρα Καλφαγιάννη.

 Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και μάθαμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε όταν φυτευουμε ένα δέντρο. Κάθε ομάδα πήρε το εργαλείο και το δεντράκι της και συλλογικά έβαλαν το χεράκι τους όλοι να γεννηθεί το καινούριο μας Αλσύλιο.

Ο Πρόεδρος του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, Κώστας Φωτεινάκης ενημέρωσε τα παιδιά για το νέο αλσύλιο και για το όνομα που του δόθηκε "Αλσύλιο Αρχαιολόγου Ιωάννη Τραυλού", τους μίλησε για το ποιος ήταν ο Αρχαιολόγος  Ι.Τραυλός και για την προσφορά του, και μετά...

παρά την βροχούλα, που δεν είχε σταματήσει σχεδόν καθόλου, ξενάγησε τα παιδιά σ' ένα από τα καλύτερα διατηρημένα σβεστοκάμινα της περιοχής, εξηγώντας τους όλη τη διαδικάσια της παραγωγής ασβέστου. 
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και στους δασκάλους, η εκπαίδευση είναι το κύριο όπλο που έχουμε απέναντι στην αδιαφορία και  τους πολίτες του "καναπέ".
Δώσαμε ραντεβού το καλοκαίρι, που τα δεντράκια μας θα έχουν ανάγκη από πρόσθετο πότισμα. 
Θα σας ενημερώσουμε για τις εξορμήσεις ποτίσματος που θα οργανωθούν σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ.
Οι προσπάθειες των τοπικών φορέων διήρκησαν 2,5 χρόνια, το αποτέλεσμα όμως τους δικαιώνει.
Διαβάστε το ιστορικό στο blog του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ εδώ και εδώ και στο blog της Διαρκούς Κίνησης εδώ και εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου