ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ!

Πραγματοποιήθηκε, εχθές Τετάρτη, η Ανοιχτή Συνέλευση που κάλεσε η "Πρωτοβουλία Γονέων αθλούμενων και Αθλούμενων, Μελών του ΔΑΟΧ", στο Κολυμβητήριο.

Προηγήθηκε ενημέρωση και συγκροτήθηκε 5μελής επιτροπή εκπροσώπησης.
Επίσης κατατέθηκε κείμενο Προτάσεων της "Πρωτοβουλίας" για την μείωση του λειτουργικού κόστους του Κολυμβητηρίου.
Η συνέλευση συνέπεσε χρονικά με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΑΟΧ για το Κολυμβητήριο, η οποία γινόταν στα γραφεία του ΔΑΟΧ.
Η Επιτροπή εκπροσώπησης και μέλη του ΔΑΟΧ, μετά τη συνέλευση συμμετείχαν στην συνεδρίαση.
Στην εισήγηση της Προέδρου του ΔΑΟΧ, αφού ανακοινώθηκε ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στο Κολυμβητήριο και, μετά το γέμισμα της πισίνας, είναι έτοιμο να λειτουργήσει, ακριβώς μετά το Πάσχα.
Τέθηκε επίσης το πρόγραμμα λειτουργίας του, καθώς και οι αυξήσεις που προγραμματίζονται, με σκοπό την αύξηση των εσόδων. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι προβλέπεται να αυξηθούν οι συνδρομές για τα παιδικά τμήματα από 15,00 € στα 20,00 € και από 20,00 € στα 25,00 €, οι συνδρομές των ενηλίκων από 25,00 € στα 35,00 €, οι συνδρομές για τους ετεροδημότες να διαμορφωθούν στα 50,00 € και προβλέπεται η συνδρομή και των δύο ομάδων που προπονούνται στο χώρο με το ποσό των 50,00 € ανά διαδρομή την ημέρα.
Στη διαμόρφωση αυτών των αποφάσεων, φυσικά δεν συμμετείχαν ούτε τα μέλη του ΔΑΟΧ, ούτε οι ομάδες και, όπως προέκυψε κατά τη συνεδρίαση, δεν ήταν ενήμερα ούτε καν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, "θα ενημερωθούν από τα πρακτικά", δηλαδή πρώτα τα ψηφίσουν και μετά θα μάθουν τι ψήφισαν.
Ούτε λόγος φυσικά για το πως θα αντιμετωπισθούν (στα πλαίσια κάποιας κοινωνικής πολιτικής ίσως;) οι άνεργοι αθλούμενοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι που κάνουν χρήση για λόγους υγείας, σε μια οικονομική κατάσταση που αρκετοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε αδιέξοδο.  

Η Επιτροπή μελών του ΔΑΟΧ, στην τοποθέτηση της επισήμανε ότι, η εισήγηση περιορίστηκε μόνο στον τρόπο αύξησης των εσόδων και αγνόησε εντελώς το μείζον ζήτημα της μείωσης των εξόδων της εγκατάστασης, δηλαδή "μαζέψτε χρήμα να ρίξουμε στις τρύπες", ούτε λόγος για να κλείσουμε τις "τρύπες".
Το Κολυμβητήριο δεν μπορεί να είναι βιώσιμο, αν δεν δρομολογηθεί Πρόγραμμα μείωσης του λειτουργικού του κόστους και η επαναλειτουργία του, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, θα είναι προσωρινή.
Η Επιτροπή ζήτησε από τη διοίκηση να την ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις, καθώς και να της δοθούν όλα τα επίσημα στοιχεία που θα αιτηθεί, προκειμένου να αποκτήσει εικόνα για την οικονομική κατάσταση και την λειτουργία του Κολυμβητηρίου, ώστε να τεκμηριώσει και να επεξεργαστεί περαιτέρω τις προτάσεις της.
Το κείμενο των Προτάσεων για τη μείωση των εξόδων, κοινοποιήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και στους παρευρισκόμενους και θα κοινοποιηθεί επίσημα στη Δημοτική αρχή και στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Παραθέτουμε το κείμενο της "Πρωτοβουλίας" όπως κατατέθηκε:   
   

1 σχόλιο:

  1. Η πρόταση της πρωτοβουλίας εκτός από τη μείωση του λειτουργικού κόστους έχει και οικολογικά χαρακτηριστικά γιατί μειώνει σημαντικά την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα με τα φωτοβολταϊκά καθώς και τις απώλειες σε θερμότητα με το ισοθερμικό κάλυμμα.
    Η δημοτική αρχή και ο ΔΑΟΧ έχουν δωρεάν μια ρεαλιστική και άριστη τεχνική πρόταση από την από την πρωτοβουλία που θα μπορούσαν να την έχουν πληρώσει, αν είχαν αναθέσει σε ένα τεχνικό γραφείο να τους προτείνει τρόπους εξοικονόμησης για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου...
    Άρα... η πρόταση πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, δηλαδή τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή