ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

FREE DAY... (εκτός από τα περιπολικά...) ΑΠΟΨΕ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ!

Ώρα 22:30, ανεβαίνοντας τη Δαβάκη για να κινηθώ δεξιά στην Αγωνιστών Στρατοπέδου, βλέπω αριστερά μου στη διασταύρωση της Αγωνιστών Στρατοπέδου με την Ανθέων, κόσμο μαζεμένο και πολλά χρωματιστά φωτάκια να αναβοσβήνουν.
"Τι έγινε; όλη η αστυνομική δύναμη μαζεύτηκε σήμερα στο Χαϊδάρι για να "φυλάξει" την Ξενογιαννακοπούλου;" (διαβάστε εδώ ή εδώ τις νέες "επιτυχίες"  της κυβέρνησης... επιδόρπιο δεν είχε σήμερα).

Κοιτάζοντας όμως καλύτερα, βλέπω ποδήλατα, ποδηλάτες και γενικότερα μια ευχάριστη κινητικότητα. FREE DAY μου λέει ένας ποδηλάτης.
Επιτέλους σήμερα μια όμορφη εικόνα!



Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το FREE DAY...
Πρόκειται για την ιδέα πέντε φίλων που σύντομα έγιναν πολύ περισσότεροι. Οι ποδηλατικές Παρασκευές ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2008. Κάποιος είχε την ιδέα ότι η παρέα θα μπορούσε να μεγαλώσει μέσω του Facebook, του χώρου κοινωνικής δικτύωσης με τους εκατομμύρια οπαδούς. Ένα χρόνο αργότερα η ποδηλατική παρέα ξεπερνούσε τα 600 άτομα ενώ οι φίλοι της σελίδας στο Facebook ξεπερνά τους 4.000. Η ποδηλατική Παρασκευή έγινε συνήθεια και πήρε το όνομα Freeday.
Στη σελίδα αναρτώνται κάθε Πέμπτη οι ανακοινώσεις για τη διαδρομή και τον προορισμό κάθε Παρασκευής ο οποίος κάθε φορά είναι διαφορετικός. Το ραντεβού δίνεται κάθε Παρασκευή στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο, στην πλατεία Ασωμάτων, στις 21:30 ενώ η αναχώρηση γίνεται στις 10:00. Η μεγάλη παρέα κάνει ομαδική στάση 40' λεπτών περίπου όταν φτάσει στον προορισμό της για φαγητό και ξεκούραση. Η βόλτα συνεχίζει με την επιστροφή και λήγει τις πρώτες πρωινές ώρες ξανά στο σταθμό του Θησείο περίπου στις 02:00. Στη συνέχεια ομάδες γειτόνων οργανώνονται για την επιστροφή στο σπίτι. Όλοι εκτός από αυτούς που θέλουν να συμμετάσχουν στην «παλαβοβόλτα». Απευθύνεται στους αμετανόητους που επιθυμούν βόλτα με τα ποδήλατά τους μέχρι πρωίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου