ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

το "ΜΠΛΟΚ 15" εκπέμπει S.O.S...

ΛΑΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ...
Ακόμα δε το έχουμε καταλάβει... και δυστυχώς το πληρώνουμε, και μεις, και τα "χνάρια" μας και θα το πληρώσουν και τα παιδιά μας.
Το παρακάτω κείμενο αποτελεί Δημόσια έκκληση για τη σωτηρία του μνημείου, προς τον υπουργό Πολιτισμού, ο Χάγκεν Φλάισερ είναι καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δημόσια έκκληση για τη σωτηρία του κτιρίου-συμβόλου του Χαϊδαρίου στο ομώνυμο στρατόπεδο

Γράφει ο Χάγκεν Φλάισερ

Κατά την επίσκεψή μας με μία 25μελή ομάδα φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 10 Ιουνίου 2011, διαπιστώσαμε πως το Μπλοκ 15 έχει αφεθεί στην τύχη του και κυριολεκτικά καταρρέει.
Μάλιστα, ψηλά στην τοιχοποιία του έχει ριζώσει βαθιά όχι η εμβληματική παπαρούνα αλλά μια φουντωτή συκιά, προκαλώντας σοβαρό ρήγμα στον τοίχο του δευτέρου ορόφου που ήδη βρίσκεται σε στάδιο προϊούσας κονιορτοποίησης. Αν δεν αφαιρεθεί το δένδρο, με τις επακόλουθες απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης, θα συνεχιστεί γρήγορα η καταστροφή του ιστορικού μνημείου.
Οι (ευγενικοί και πρόθυμοι) αρμόδιοι, ανάμεσά τους και ο νέος διοικητής του στρατοπέδου, σε ερώτησή μας απάντησαν πως αδυνατούν να επέμβουν καθώς το ιστορικό κτίριο βρίσκεται στη δικαιοδοσία άλλου υπουργείου. Κατά συνέπεια, απευθύνουμε δημόσια έκκληση προς τον υπουργό Πολιτισμού Πέτρο Γερουλάνο να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διάσωση του ανεκτίμητου μνημείου της νεώτερης Ιστορίας μας, προτού υποστεί και αυτό τη μοίρα τόσων άλλων τόπων μνήμης της Κατοχής που χάθηκαν με τον έναν ή άλλο τρόπο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε το άντρο των SS στην οδό Μέρλιν που ξεθεμελιώθηκε για να «αξιοποιηθεί» ως πολυκατάστημα ομορφιάς, ή το παραμελημένο και εγκαταλειμμένο στρατόπεδο Παύλου Μελά λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης παραλίγο να είχε μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης οικονομικών μεταναστών…





Κάντε κλικ παρακάτω, διαβάστε περισσότερα για το "Μπλοκ 15", που... όλοι θυμόμαστε... είναι και το σύμβολο της Πόλης του Χαϊδαρίου!




... και ολόκληρο το άρθρο στα Νέα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου