ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 
ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 
ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ!!!

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Χαϊδαρίου:

"Αγαπητοί συμπολίτες μας,
Η φετινή σχολική χρονιά είναι η δυσκολότερη που ζούμε από τη μεταπολίτευση! Το πρωτόγνωρο γεγονός της παντελούς έλλειψης βιβλίων, η αδυναμία των σχολικών μονάδων να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις λειτουργικές τους ανάγκες, η αύξηση των μαθητών στα τμήματα, η έλλειψη καθηγητών ορισμένων ειδικοτήτων, η κατάργηση της φροντιστηριακής βοήθειας στους μαθητές, η υποβάθμιση των ξένων γλωσσών στα σχολεία και η κατάργηση της δεύτερης ξένης γλώσσας στα λύκεια, η κατάργηση των ΓΡΑΣΕΠ και ΓΡΑΣΥΠ (που ασχολούνταν με τον επαγγελματικό προσανατολισμό), η κατάργηση των αθλητικών σχολείων, το κλείσιμο των σχολικών βιβλιοθηκών, η κατάργηση των κέντρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και τόσα άλλα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση και σε μαρασμό τη δημόσια παιδεία.
  Όλα αυτά τα προβλήματα συμβαίνουν, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, βιώνουν τις συνέπειες μιας συντηρητικής πολιτικής αυστηρά προσηλωμένης στις απαιτήσεις της «τρόικας» και των «μνημονίων».  Περικοπή μισθών, επιβολή κάθε είδους «χαρατσιού», ανεργία, περικοπή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ελαστικές σχέσεις εργασίας, «εργασιακή εφεδρεία», απολύσεις………., συνθέτουν μια ζοφερή πραγματικότητα που δεν μας επιτρέπει να καλύψουμε ούτε και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες μας και μας οδηγεί σε απόγνωση!   
Λέμε φτάνει πια, δεν αντέχουμε άλλο, δεν μπορούμε να βλέπουμε τα παιδιά μας να μοχθούν και να μην τους προσφέρονται ούτε τα στοιχειώδη για τη μόρφωσή τους.
Σας καλούμε λοιπόν όλους στη διαμαρτυρία - συγκέντρωση  την: 
ΠΕΜΠΤΗ 6 Οκτώβρη στις 6.30μ.μ στο Παλατάκι  
για να απαιτήσουμε:
  • Να δοθούν άμεσα τα βιβλία στους μαθητές.
  • Να δοθούν τα ξενόγλωσσα βιβλία στα λύκεια με έξοδα των σχολικών επιτροπών και όχι με την οικονομική επιβάρυνση των γονιών.
  • Να καλυφθούν αμέσως τα κενά σε εκπαιδευτικούς όπου υπάρχουν.
  • Να δοθούν άμεσα χρήματα στα σχολεία για να ανταποκριθούν στις λειτουργικές τους ανάγκες.
  • Όχι τμήματα με πάνω από 25 μαθητές.
  • Να μην καταργηθεί ο Οργανισμός Εκδόσεων  Διδακτικών Βιβλίων.
  • Δημόσιο δωρεάν σχολείο, όχι σχολείο της αγοράς και των επιχειρήσεων.

Ούτε  ένα ευρώ από την  τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών  για τη  λειτουργία του σχολείου (φωτοτυπίες, αγορά βιβλίων, πετρέλαιο κ.λ.π.)


Φτάνει  πια η αποχή  και η αδράνεια!
Ήρθε η  ώρα όλοι μαζί συλλογικά και μαχητικά να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου