ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΝΟΜΟΙ... ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ



Με διαδικασία εξπρές και ενώ η παρούσα κυβέρνηση έπνεε τα λοίσθια, παρουσίασε το υπουργείο Περιβάλλοντος την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στη Βουλή ένα «βουνό» τροπολογιών πάνω στο νόμο για τις οικοδομικές άδειες, πιέζοντας για την κατεπείγουσα ψήφισή του... (γιατί άραγε;;) 

Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε, εν μέσω έντονων αντιρρήσεων από βουλευτές της Ολομέλειας,
μάλιστα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, έθεσε διαδικαστικό ζήτημα, καθώς οι τροπολογίες δεν ακολούθησαν την πεπατημένη για εξέτασή τους πριν από την ψήφιση.

Για να πάρουμε μια γέυση... πικρή... 

...τροποποιείται, ο πρόσφατος περί τακτοποίησης των αυθαιρέτων, Nόμος 4014/11 που απαγόρευε την τακτοποίηση μέσα σε παραδοσιακούς οικισμούς, αφήνοντας «παραθυράκια» για ένταξη πλειάδας αυθαιρέτων σε ιστορικές περιοχές και νησιά

...διπλασιάζεται η έκταση που μπορούν να καταλάβουν τουριστικές επενδύσεις σε δάση και δασικές εκτάσεις, εφόσον συμπεριλάβει και χώρους άθλησης και η προς αξιοποίηση έκταση υπερβαίνει τα 3.000 στρέμματα.
Μάλιστα, για τις εκτάσεις αυτές θα επιτρέπεται ακόμη και η κατά κυριότητα και με αντάλλαγμα παραχώρηση σε τρίτους. Ως σήμερα επιτρεπόταν η οικοδόμηση 10% του δάσους ή των δασικών εκτάσεων που είχαν παραχωρηθεί στον ΕΟΤ ή σε όσους είχαν σύμβαση με τον οργανισμό.
Με απλά λόγια δίνεται η δυνατότητα να γίνουν γήπεδα γκολφ και τένις και άλλες εγκαταστάσεις τουρισμού και ψυχαγωγίας σε δασικές εκτάσεις, ανατρέποντας τη δασική νομοθεσία. 
...και... συνεχίζουμε να αγνοούμε την "ερήμωση" που προκάλεσε στην Ισπανία η πολιτική του "γκολφ"
...αλήθεια πως θα χωροθετηθεί γήπεδο του γκολφ μέσα στο δάσος;

...επίσης, επιτρέπεται η επαναλειτουργία του λατομείου εντός των ορίων του εθνικού πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (σ.σ. το λατομείο στον Αραξο) για την «αποκατάσταση-αναδάσωση των λατομικών χώρων» - παρ' ότι το ΣτΕ είχε παλαιότερα προχωρήσει σε παύση των εργασιών του.

...ανακοινώνεται ότι αυξάνεται το διάστημα υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών, από 45 ημέρες σε 60, ενώ οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν τις ενστάσεις τους ακόμα και στη Διεύθυνση Δασών της περιοχής τους..(να διευκολυνθούν οι άνθρωποι...)

οι συνθήκες απαιτούν τις κοινωνικές δυνάμεις σε επιφυλακή, έπονται τα χειρότερα... 

δείτε εδώ σχετική ανάρτηση του Ελληνικού δικτύου των Φίλων της Φύσης με τίτλο:
"SOS Ανατρέπεται η δασική νομοθεσία όπως και ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου