ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Διεθνές εργαστήριο Αστικού Σχεδιασμού στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης»Φωτό: Αρχείο Ορνιθολογικής
Φωτό: Αρχείο Ορνιθολογικής

Urban Futures είναι ο τίτλος των εργαστηρίων αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας που οργανώνονται συστηματικά από το 2007, απευθυνόμενα σε Γάλλους και Γερμανούς τελειόφοιτους σπουδαστές αρχιτεκτονικής. Η θεματολογία των εργαστηρίων κινείται γύρω από τις περιοχές μετεξέλιξης των μητροπολιτικών συγκροτημάτων και επικεντρώνουν σε θέματα ελεύθερων χώρων, συγκοινωνιών, κατοικίας κ.α. Πρόκειται για εντατικές σχεδιαστικές εμπειρίες, εβδομαδιαίας διάρκειας, με πειραματικές μεθόδους και στόχους.

 

Κατά τη φετινή, 5η έκδοσή του, το εργαστήριο θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης», μεταξύ 13 – 19 Νοεμβρίου 2011, και θα αφορά στη διαμόρφωση ιδεών και προτάσεων για τη μετεξέλιξη του Πάρκου σε ένα σύγχρονο χώρο αναψυχής, δραστηριοτήτων και εκπαίδευσης με κοινό παρονομαστή τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, εξήντα Γάλλοι, Γερμανοί και Έλληνες φοιτητές θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Εργαστήριο Αστικού Σχεδιασμού Urban Futures, έτσι ώστε η προβληματική που αναπτύσσεται με βάση τη δυναμική και την προοπτική του Πάρκου να αποτελέσει για πρώτη φορά αντικείμενο διεθνούς μελέτης. Το Εργαστήριο θα επικεντρωθεί σε θέματα ορίων, διόδων, συνδέσεων, προσβασιμότητας, λειτουργικών χώρων και κτιριακών εγκαταστάσεων, φάσεων ανάπτυξης, προστασία του φυσικού οικοσυστήματος του Πάρκου και ένταξή του σε ένα γενικότερο σύστημα αστικού πρασίνου, προώθηση νέων ιδεών σε συνάρτηση πάντα με τους ιδρυτικούς του στόχους.
Διεθνές εργαστήριο Αστικού Σχεδιασμού στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης»
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, από τις 11.00πμ, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης για το κοινό, και παρά την πειραματική τους μορφή αναμένεται να δώσουν την ώθηση για συστηματική μελέτη και σχεδιασμό έτσι ώστε να επανακαθοριστεί ο ρόλος και η λειτουργία του Πάρκου και να αναδειχθεί η κοινωνική και οικολογική σημασία του.
Στο Εργαστήριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Elysée, του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Goethe-Institut και υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Διοίκησης & Διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, συμμετέχουν: Η Αρχιτεκτονική Σχολή Paris – Malaquais, η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Duisburg – Essen, η Σχολή Πολεοδόμων του Πανεπιστημίου Dortmund και η Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Φωτογραφίες: Αρχείο Ορνιθολογικής
 ΠΗΓΗ:  http://www.imerisia.gr

1 σχόλιο:

  1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ απο ..............τους Μηχανικούς.


    ABUSIVE BUILDING CONSTRUCTION WORKS OF A RECREATION PLAN IN THE
    “Pedio Areos” Forest Historical Park in CENTRAL ATHENS Greece.


    http://kyameftopedioareos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή