ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ Τρίτη 18/09/12... ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


  
Αντιγράφουμε από το επίσημο site του Δήμου Χαϊδαρίου:

Με ευθύνη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χαϊδαρίου λειτουργούν καλλιτεχνικά εργαστήρια, τα οποία παρακολουθούν πάνω από 2.000 μέλη… …Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου από την ίδρυση του το 1981, αποτελεί ζωντανό κύτταρο δημιουργικής έκφρασης και ανύψωσης του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της πόλης μας.
 Απώτερος στόχος του Πνευματικού μας Κέντρου είναι η ανάπτυξη και προβολή κάθε πνευματικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, η παροχή ποιοτικών και ποικίλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσα από τα καλλιτεχνικά τμήματα, η ανάδειξη και ενίσχυση του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης καθώς και η διοργάνωση εκδηλώσεων που έχουν σαν στόχο την ψυχαγωγία, επιμόρφωση και ενημέρωση του συνόλου των πολιτών.”

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, πρωτοπόρος, θα είναι ίσως ο πρώτος Δήμος που καταργεί τα Πολιτιστικά Τμήματα και ισοπεδώνει την ανάγκη των κατοίκων για έκφραση και δημιουργία σε μια εποχή που είναι μεγαλύτερη και σημαντικότερη από ποτέ.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 10/9/12, μέλη του Πνευματικού Κέντρου έκαναν παρέμβαση, για να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου. 
Οι απαντήσεις... χωρίς απάντηση "...περιμένουμε να δούμε αν η Περιφέρεια εγκρίνει τις συμβάσεις... αλλά, όπως ξέρετε, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους Δήμους... είναι κι ο Καλλικράτης είναι και το μνημόνιο..." 
Εσείς τι κάνετε;;; ποιος είναι ο σχεδιασμός σας και τελικά γιατί σας πληρώνουμε;

Αλλά, ποιος θα νοιαστεί στην εποχή του Μνημονίου για τον πολιτισμό, εδώ δεν έχουμε περίθαλψη, δεν έχουμε σχολεία, εργασία, πρόνοια...  
Το εύκολο θύμα... ο πολιτισμός, η ψυχή δεν είναι στομάχι, καταρρέει αργά...

Κρατώντας το κουβάρι του Πνευματικού Κέντρου και προσπαθώντας να βρούμε την άκρη, φαίνεται πως κατέρρευσε, όχι από οικονομικά προβλήματα αλλά, από καφρίλα.

Με απόφαση του, το δημοτικό συμβούλιο (και μάλιστα ομόφωνη) κατάργησε τον Δημοτικό Οργανισμό Χαϊδαρίου-ΔΟΧ (Πνευματικό Κέντρο-Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Χαϊδαρίου) και πλέον οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται από το Δήμο(;;;). Ως γνωστόν όμως όλες οι προσλήψεις που κάνει ο Δήμος εγκρίνονται από την Περιφέρεια και... σιγά να μην εγκρίνει προσλήψεις για παραγωγή πολιτισμού! 
Αλλωστε ο ίδιος ο Δήμος, την προηγούμενη χρονιά, όταν αιτήθηκε τις προσλήψεις στην Περιφέρεια, υποστήριξε πως το Πνευματικό Κέντρο δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία των δασκάλων από τις συνδρομές των μελών.
Τα έσοδα, όμως, του Δημοτικού Οργανισμού Χαϊδαρίου (ο οποίος συστάθηκε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου την 21/2/2011 και διαλύθηκε το Νοέμβριο) ήταν, για το 2011, 2.609.012,77 €, που να συντηρηθεί το  Πνευματικό Κέντρο και ο ΔΑΟΧ;;; Βέβαια από την άλλη. ο πρόεδρος του ΔΟΧ, βάσει αυτών των εσόδων, λάμβανε για έξοδα παράστασης;;; 1000,00 € το μήνα (με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κι αυτό). 
Παρά όμως τα αξιόλογα (ομολογουμένως) έσοδα του Δ.Ο.Χ, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιχορήγηση του με το ποσό των 600.000,00 €, την 20/7/11. Πάραυτα όμως, δεν βγαίνει!!! 
Να μην ξεχάσω ότι το Πνευματικό Κέντρο (τουλάχιστον στα ΝΕΛΕ) λειτούργησε την προηγούμενη χρονιά χωρίς γραμματεία, χωρίς καθαρίστρια και γενικά, χωρίς τίποτα εκτός από τους δάσκαλους και τα μέλη... την υλικοτεχνική υποδομή την κάλυπταν τα μέλη.
Υ.Γ. Η έλλειψη γραμματείας είχε, φυσικά, σαν αποτέλεσμα τα μέλη να μην πληρώνουν τις συνδρομές τους και φυσικά να μειωθούν τα έσοδα. Μετρώντας τις/τους γραμματείς στο Δημαρχείο, όλο και κάποιος θα μπορούσε να κάνει την δουλεία, αλλά όόόχι, σιγά μη σκάσω, σιγά μην αγχωθώ... 

Να μην ξεχάσουμε επίσης ότι 31/8/12 συστάθηκε Επιτροπή Πολιτισμού, γιατί, είπαμε, μετά την κατάργηση του ΔΟΧ, ο Δήμος, ο ίδιος, θα παράγει Πολιτισμό. Αν κρίνουμε από τη θέση που πήρε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο την 10/9/12 για το θέμα, το Πνευματικό θα κλείσει με απόφαση Επιτροπής, με τη "βούλα"!
Α!!! η ατάκα της ημέρας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (από το Δήμαρχο φυσικά) "...και η καθαριότητα πολιτισμός είναι..."
παρακαλάτε αδέρφια να μας μαζεύουν, τουλάχιστον, τα σκουπίδια!

Παρόλα αυτά όμως, θα προσλάβουμε μέσω προγράμματος, στην Κοινωφελή Επιχείρηση, η οποία παρέμεινε σαν επιχείρηση, σε αντίθεση με το ΔΟΧ που καταργήθηκε σαν οργανισμός, μια πληθώρα ειδικοτήτων (τα σχόλια δικά σας) "ΤΕ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ΠΕ ή ΤΕ Γεωπονίας, ΤΕ ή ΔΕ Πολιτικών και Δομικών έργων, ΤΕ Τοπογράφος, ΔΕ Χειριστής Η/Υ, ΔΕ Ψυκτικός, ΔΕ Υδραυλικοί, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι, ΔΕ Οδηγοί Γ Κατηγορίας, ΔΕ Κηπουροί, YΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων, ΠΕ Νηπιαγωγών, ΠΕ Βιολόγος, ΤΕ Ραδιολόγος-Ακτινολόγος, ΠΕ Παιδαγωγών, ΠΕ Γυμναστές, ΠΕ ή ΤΕ Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, ΔΕ Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμοι, ΠΕ ή ΔΕ Θεατρικής Αγωγής, ΔΕ Διοικητικοί Υπάλληλοι, ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, ΠΕ Κοινωνιολόγος, ΤΕ ή ΔΕ Φυσικοθεραπευτής, ΔΕ Βοηθός Νοσηλευτή", στο σύνολο 54 εργαζόμενοι.
Επέλεξαν να καταργήσουν τον ΔΟΧ, για να καταργήσουν τον Πολιτισμό, ανώδυνο μέσα σ' όλα άλλα... και συμφέρον, δεν βολεύουν τα ανήσυχα πνεύματα, ας κάτσουν στον καναπέ τους, με την ελπίδα να ξεπουλήσουν το ψηφαλάκι τους για μια πεντάμηνη σύμβαση. 
Μόνο που, τα περί Καλλικράτη και Μνημονίου τα μασήσαμε πολύ καιρό, είναι το άλλοθι των "απανταχού" βολεμένων, σε μια χώρα που βυθίζεται γατί όλοι εσείς περπατάτε σκυφτοί. 
Για να δεις τ' άστρα πρέπει να σηκώσεις κεφάλι...
Εμείς μπορούμε...τα λέμε την Τρίτη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου