ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στον πολιτισμό!



ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ http://www.gopetition.com/petitions/δικαίωμα-των-παιδιών-μας-στον.html
Τα 14 Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Θέρμης κλείνουν λόγω πολιτικών αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. Χιλιάδες παιδιά θα μείνουν χωρίς πρόσβαση στην πολιτιστική παιδεία που εδώ και χρόνια παρέχεται στους κατοίκους του Δήμου Θέρμης. Τα ωδεία και οι σχολές χορού μαζί με όλες τις άλλες δραστηριότητες των Πολιτιστικών Κέντρων (σχολές φωτογραφίας, εικαστικών, κεραμικής, λέσχες, βιβλιοθήκες) αποτελούν για τον Υπουργό Εσωτερικών μια άχρηστη και περιττή δραστηριότητα. Tα παιδιά μας θα μπορούν πλέον ανενόχλητα να περνούν «δημιουργικά» τις ώρες τους στις καφετερίες, στα παγκάκια και στα σκουπίδια τoυ internet…

Ο πολιτιστικός μηδενισμός επιβάλλεται μέσω απαράδεκτων και παράνομων νομικίστικων χειρισμών. Στα νομικά πρόσωπα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιτρέπεται να απασχολούνται εργαζομένους καλλιτεχνικής παιδείας και αθλητικών προγραμμάτων με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στην πλειοψηφία τους ωρομίσθιοι. Το παραπάνω προσωπικό, ανταποδοτικού χαρακτήρα, αμείβεται από έσοδα που προέρχονται από αντίτιμο που εισπράττει  ο φορέας  από τους  ωφελούμενους για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών. Μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012 το προσωπικό αυτό προσλαμβάνονταν μετά την αποστολή αιτημάτων από τους φορείς Τ.Α. στις οικείες υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τις  σχετικές χορηγήσεις εγκρίσεων πρόσληψης προσωπικού από τους  Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Με τις διατάξεις του  αρθρ. 12 του Ν. 4071/2012,  το προαναφερόμενο προσωπικό υπήχθη σε  διακριτή διαδικασία έγκρισης και εξαιρέθηκε από τον περιορισμό των μειώσεων θέσεων προσωπικού. Όμως, βάσει περιορισμού που επέβαλε η κυβέρνηση μέσω του Κ.Υ.Α. 8735/2012 (Φ.Ε.Κ. 700/Β΄/12-03-2012) καθορίστηκε μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων που θα προσληφθούν σε αυτή την κατηγορία πανελλαδικά σε 800 άτομα!!! Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών βάζει έναν περιορισμό προσλήψεων ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ που δεν βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, τους ΚΑΠ των Ο.Τ.Α. και τα έξοδα της κεντρικής κυβέρνησης!!! Δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική στο συγκεκριμένο μέτρο. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι υπαγόμαστε σε καθεστώς πολιτιστικής απομόνωσης, αμορφωσιάς, εξάρτησης και μηδενισμού!
Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητο και απαράδεκτο:
1)     Να κλείσουν όλες οι καλλιτεχνικές σχολές των Ο.Τ.Α., τα δημοτικά ωδεία και να μην υλοποιηθούν  τα προγράμματα άθλησης.
2)     Να αναιρεθεί το έργο των ΟΤΑ και τόσων εργαζομένων τόσα χρόνια.
3)     Να βρεθούν στο δρόμο τόσοι εργαζόμενοι, που συνείσφεραν στην κοινωνική πρόοδο και στη στήριξη της νέας γενιάς, σε ένα τομέα απασχόλησης που αποτελεί κοινωνικό λειτούργημα.

Ζητάμε από το Υπουργείο Εσωτερικών την άμεση απεξάρτηση του προσωπικού αυτού από τους περιορισμούς της Υ.Α. 8735/2012, σύμφωνα και με τον Ν.4071/2012, και την άμεση έγκριση από το ΥΠ.ΕΣ. προς τους Ο.Τ.Α. και τα Νομικά Πρόσωπα να προχωρήσουν στην προκήρυξη των σχετικών θέσεων και τον προγραμματισμό του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο Θέρμης να συγκαλέσουν συγκέντρωση των κατοίκων για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση ως προς τις εξελίξεις και τις προοπτικές.

Ζητάμε από τους (α) κυβερνητικούς βουλευτές Καράογλου Θεόδωρο, Αναστασιάδη Ιωάννη Σάββα και Μάρκου Δημοσθένη Αικατερίνη καθώς και (β) από αυτούς της αντιπολίτευσης Γερασιμίδου Νικολάου Ελένη, Αμμανατίδου Ευαγγελία και Ξουλίδου Ιωάννη Σταυρούλα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υποστηρίξουν έμπρακτα τους πολίτες που τους ψήφισαν. Μπορούν να ασκήσουν κοινοβουλευτικό έλεγχο των αποφάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και ποικιλοτρόπως να πιέσουν και να συμβάλουν για να συνεχίσει να υπάρχει πολιτισμός στον τόπο μας.

Όλοι μας κρινόμαστε από τις πράξεις μας.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ http://www.gopetition.com/petitions/δικαίωμα-των-παιδιών-μας-στον.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου