ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Έκτακτο Δημ. Συμβούλιο, Δευτέρα 22/10... "βουρ" για το Κολυμβητήριο... να δεις τι σου 'χω για μετά!


Από τις 30/01/11 που ήδη το Κολυμβητήριο ήταν δύο μήνες κλειστό, μέχρι τον Μάιο του 2011 που άνοιξε ξανά, μετά από αγώνες των κατοίκων, πορείες διαμαρτυρίας, παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο... από αυτό τον ιστότοπο προσπαθήσαμε να γνωρίσουν οι πολίτες τι πραγματικά συμβαίνει στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.
Το χρονικό της απαξίωσης του Κολυμβητηρίου είχε ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2011 όταν έκλεισε απροειδοποίητα, αλλά προφανώς ο Δήμαρχος δεν περίμενε τόσο δυναμική αντίδραση των κατοίκων και "το πήγε λίγο παραπίσω".
Οι κάτοικοι οργανώθηκαν συγκροτώντας "Πρωτοβουλία Γονέων - Αθλουμένων του ΔΑΟΧ για την Επαναλειτουργία και την Εξυγίανση του Κολυμβητηρίου" (περισσότερα εδώ).
Από τα τοπικά blogs και τον τύπο αποκαλύφθηκε το μεγάλο σκάνδαλο της σπατάλης και της ανευθυνότητας στη διαχείριση του κολυμβητηρίου (δείτε εδώ περισσότερα), για τα οποία ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες.
Η Πρωτοβουλία των κατοίκων κατέθεσε τον Απρίλιο του 2011 επίσημα στο Δήμο συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση του λειτουργικού κόστους του Κολυμβητηρίου, (οι προτάσεις της Πρωτοβουλίας εδώ). Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από τη Δημοτική Αρχή στην Πρωτοβουλία και φυσικά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος του Κολυμβητηρίου. 
Το Κολυμβητήριο επαναλειτούργησε τον Μάιο του 2011, χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας, αυξήθηκαν όμως οι συνδρομές, αλλά μόνο για τους Δημότες, οι ομάδες παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνέχισαν, όπως χρόνια τώρα, να μην συνεισφέρουν ούτε ένα ευρώ στο κόστος λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, παρά το γεγονός ότι έκαναν χρήση του 70% των εγκαταστάσεων. 
Ο Μαραβέλιας είχε πει χαρακτηριστικά (Φεβρουάριος 2011) γι' αυτούς που σήμερα εμφανίζει ως μοναδικούς σωτήρες του Κολυμβητηρίου:  
"με την επαναλειτουργία του μπαίνουν και θέματα επαναπροσδιορισμού της χρήσης από τις ομάδες, που χρησιμοποιούν το 70% της πισίνας μη δίνοντας ούτε ένα ευρώ. Όμως οι δημότες πληρώνουν τη συνδρομή τους και συνωστίζονται σε 3 από τις 10 διαδρομές". (διαβάστε εδώ χθεσινό άρθρο από το "Χαϊδάρι σήμερα" με τίτλο "Μαραβέλιας καρφώνει Μαραβέλια για το Κολυμβητήριο").
Στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΑΟΧ (τότε), τον Απρίλιο 2011, η Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα αυξηθούν οι συνδρομές των μελών: στα 25 € για τα παιδιά, στα 30€ για τους ενήλικες, στα 50 € για τους ετεροδημότες και θα συνεισφέρουν και οι ομάδες στο λειτουργικό κόστος, μάλλον με 50€ την ημέρα ανά διαδρομή, θα γίνει σχετική συζήτηση, όπως είπε χαρακτηριστικά, με τις ομάδες. 
Οι ομάδες δεν πλήρωσαν ποτέ ούτε ένα Ευρώ, υπονομεύοντας την λειτουργία του Κολυμβητηρίου. Ο Δήμος (μετά τον Αύγουστο 2011) άφησε το Κολυμβητήριο χωρίς προπονητές (δεν έκανε προσλήψεις), με αποτέλεσμα να μην αθλούνται τα παιδιά για μήνες. Από την άλλη οι ομάδες εξίσωσαν τη συνδρομή για τα μέλη τους με αυτή που είχε μέχρι τότε ο Δήμος, παρέχοντας ταυτόχρονα καθημερινή προπόνηση (αντί 3 ημερών την εβδομάδα, που έκαναν τα μέλη του ΔΑΟΧ). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φύγουν τα περισσότερα παιδιά από το Δήμο και να προπονούνται στις ομάδες, οι οποίες, φυσικά, εισέπρατταν τις συνδρομές χωρίς να δίνουν τίποτα στο Δήμο για τη χρήση των εγκαταστάσεων, (διαβάστε εδώ σχετικά).
Σήμερα η ομάδα "κατεβάζει πρόταση", μια κόπια από τις προτάσεις που έκανε πριν από έξι μήνες η Πρωτοβουλία Πολιτών, και ζητάει να τις υλοποιήσει ο Δήμος με χρηματοδοτούμενα προγράμματα;;; 
Αφήνει στο Δήμο τα λειτουργικά κόστη (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, μισθούς μονίμων υπαλλήλων...) και αναλαμβάνει το κόστος του φυσικού αερίου, εισπράττοντας όλες τις συνδρομές. (Διαβάστε περισσότερα για το τι "μαγειρεύεται", σε σημερινό άρθρο του Κίμωνα Φουντούλη στο "Χαϊδάρι σήμερα" εδώ)



Αυτοί που έριξαν έξω το Κολυμβητήριο, οι υπεύθυνοι του Δήμου και οι ομάδες, εμφανίζονται σαν τεθλιμένοι συγγενείς και επίδοξοι σωτήρες αντίστοιχα, για να το σώσουν. 
Μόνο που γνωρίζουμε πια, πως τίποτα δεν ήταν τυχαίο, απλά ήταν αστοχία να ξεκινήσουν από το Κολυμβητήριο και μάλλον ήταν λάθος και το timing. Τώρα είναι η ώρα, λίγο ο Καλλικράτης λίγο η κρίση θα τα βολέψουμε.
Τώρα είναι η ώρα, ξεφορτωθήκαμε το Πνευματικό, "βουρ" για το Κολυμβητήριο. 
Να δεις τι σου 'χω για μετά...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου