ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ... χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Το Πνευματικό Κέντρο δεν παραδόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης... ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ!
Μια ευκαιρία ήταν να μαζευτούν τα "ψηφαλάκια" στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και να παιχτεί το ίδιο έργο, που βλέπουμε από τη δεκαετία του '90, "εγώ είμαι το πιο ζωντανό γιαούρτι... όχι εγώ είμαι το πιο ζωντανό γιαούρτι...". 
Πρώτο θέμα η Λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου.
Από τις 6:30 οι πολίτες εκεί.
Ξεκινούν τα διαφημιστικά τρέιλερ...

καταστρέψατε το δήμο... εσείς καταστρέψατε το Δήμο,   
έχουμε αποδείξει πόσο πονάμε το τόπο... εμείς πονάμε περισσότερο,   
δίνετε παράσταση επειδή είναι παρόντες οι πολίτες... οι πολίτες γνωρίζουν τι παιχνίδι παίζετε,   
ναι ρε, τρίβομαι στη γκλίτσα μου, πάμε έξω να σου δείξω,   
κλείνετε το κολυμβητήριο... το χτίσατε σε λάθος θέση, για να φαίνεται, 
τιμούμε την εθνική αντίσταση... εμείς χτίσαμε και μνημείο... ... ... ... ...

Αλαλούμ στην αίθουσα, φωνές... χειρονομίες...  όρθιοι να χτυπιούνται...
ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ... η ώρα πρέπει να 'χει πάει 9:00-9:30; 
Οι κάτοικοι ο ένας μετά τον άλλο φεύγουν κουνώντας το κεφάλι!
Επανερχόμαστε, τα νεύρα όσων μείναμε "τσατάλια".
Πάμε πάλι απ' την αρχή... επανάληψη... μπας και μας ξέφυγε κανένας...
Πάνω στο χαμό ομάδα κατοίκων αρχίζει να χειροκροτεί... ως εκ θαύματος σταμάτησαν.
Η συζήτηση ξεκινάει... Μέλος της επιτροπής της "Πρωτοβουλίας για τη διάσωση των δομών του Πνευματικού Κέντρου" τοποθετείται. Αποδεικνύει, με στοιχεία, ότι η Δημοτική Αρχή επέλεξε να κρατήσει κλειστό το Πνευματικό Κέντρο, μην προχωρώντας σε προσλήψεις δασκάλων, παρά το γεγονός ότι είχε τη δυνατότητα. Αποδεικνύει με στοιχεία ότι το Πνευματικό Κέντρο μπορεί με τις συνδρομές των μελών-μαθητών να είναι οικονομικά αυτοδύναμο (η τοποθέτηση της Πρωτοβουλίας και τα στοιχεία εδώ).

Ο δε Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των κατοίκων έχει ανοίξει πηγαδάκι, κάνοντας χαβαλέ με τους Αντιδημάρχους που κάθονται στα μπροστινά έδρανα, "σιγά μη σκάσω... σιγά μην αγχωθώ".
Όσοι, ελάχιστοι, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο θέμα των προσλήψεων που δεν έγιναν, μίλησαν για λάθος... για παράλειψη... τέλος πάντων έγινε...

Ο Δήμαρχος δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει εισήγηση για το θέμα της λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου, τι να πει;
Συνεχίζουμε... τοποθετείται ο Σύλλογος των Εργαζομένων, ο οποίος είχε καλέσει Γενική Συνέλευση το πρωί (η ανακοίνωση του συλλόγου εδώ). Η απόφαση με δυο λόγια: "Δεν θα αφήσουμε κανένα ιδιώτη να μπει στο Πνευματικό Κέντρο".

Έρχεται η ώρα των εκπροσώπων των δύο ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Τα μέλη της πρώτης στηρίζουν την λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου από το Δήμο, αλλά... έκαναν και μια ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει βρε αδερφέ...!!!
Θέλουν να αναλάβουν τα τμήματα του Εικαστικού, δεν παρουσιάστηκε όμως καμία συγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας. Πολύ αναλυτικά όμως επιτέθηκαν στους δασκάλους των τμημάτων, που αποφάσισαν να μην προσχωρήσουν στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., καθώς επίσης και σε κάτοικο,
σε συλλογικότητα της πόλης και σε τοπικά blogs και τύπο.
Αλίμονό σας όποιος διαφωνεί, αυτό σας λέω μόνο.

Η δεύτερη ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. έκλεψε την παράσταση... επαγγελματίες. Θέλουν να αναλάβουν τα Θεατρικά τμήματα. Επίσης, δεν παρουσιάστηκε συγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας.
Α! στο τέλος της σκηνής, με τη βοήθεια του κοινού ξεκαθαρίστηκε ότι άνεργος και απλήρωτος δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Το λόγο πήραν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όλοι συμφωνούσαν ότι το Πνευματικό Κέντρο πρέπει να λειτουργήσει με ευθύνη του Δήμου.
Από την παράταξη του Μαραβέλια δεν τοποθετήθηκε  κανείς, άφησαν χώρο στον πρωταγωνιστή, στο Δήμαρχο.
Για να τελειώνουμε, γιατί έχει πάει και 12:00 η ώρα, το Πνευματικό κέντρο θα δοθεί σε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.  

Η Πρωτοβουλία των κατοίκων, είχε ζητήσει στην αρχή της συνεδρίασης μετά τις τοποθετήσεις να έχει το λόγο για 5 λεπτά.  Πριν κατατεθούν οι προτάσεις πήρε το λόγο μέλος της επιτροπής της Πρωτοβουλίας. Σιγά μην έπεφτε η αυλαία άδοξα, δύο Αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχος, ταυτοχρόνως, άρχισαν να φωνάζουν και να χτυπιούνται εναντίον του. Γιατί βέβαια η Πρωτοβουλία, ξανατόνισε το θέμα της, μεθοδευμένης από τον Ιούλιο, μη πρόσληψης των δασκάλων, εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε σαν αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σήμερα τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου. Κάποιος φέρει ευθύνες γι' αυτό.

Οι προτάσεις για ψηφοφορία τέσσερις.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι συμφωνούσαν να λειτουργήσει το Πνευματικό κέντρο με ευθύνη του Δήμου, που ήταν και η πρόταση της Πρωτοβουλίας, να διανθίσουν την πρόταση με μπλα... μπλα... μπλα... και να διαφωνήσουν στα μπλα... μπλα... μπλα...
Βάλτε μια φορά την τελεία εκεί που σταματάει η ουσία.

Ως εκ θαύματος, λίγα λεπτά πριν την ψηφοφορία, βρέθηκαν στην αίθουσα όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Μαραβέλια, ακόμα και κάποιοι που δεν είχαν εμφανιστεί για ώρες.
Κατά πλειοψηφία η απόφαση: η λειτουργία των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου δίνεται στις δύο ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. 

'Αντε παιδιά με το καλό τη Δευτέρα και το Κολυμβητήριο... 

Υ.Γ.1. Όταν θα ξεπουληθούν όλα, θα κλειστούν όλοι εκεί στο Μέγαρο. Πως θα ξαναβγούν στο δρόμο, έχουν σκεφτεί;.
Υ.Γ.2. Κάποιοι με την πορεία τους και τα όσα υποστήριξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, φαίνεται ότι πιστεύουν πως τα παιδιά μας δεν έχουν ανάγκη από εμψυχωτές, αλλά από εισαγγελείς ανηλίκων. Αλίμονό μας.



 «Πρέπει να χτίσουμε μια νέα συμμαχία. Δεν έχει μείνει κανείς για να του απευθύνουμε αιτήματα. Είμαστε εμείς αυτοί που περιμέναμε και πρέπει να δημιουργήσουμε αυτό που ζητάμε» 
(Άντζελα Ντέιβις)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου