ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ... Για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό στο Χαϊδάρι ...αλλά και τη ζωή που μας κλέβουν σιγά-σιγά...

Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο από τη  Λαική Συνέλευση Χαϊδαρίου:



Για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό στο Χαϊδάρι
                                                ...αλλά και τη ζωή που μας κλέβουν σιγά-σιγά...

Δυο φαντάσματα πλανώνται πάνω από τις κοινωνικές παροχές του Δήμου μας, το φάντασμα του λουκέτου και της ιδιωτικοποίησης.
Το σενάριο καθόλου πρωτότυπο: Οι Δήμαρχοι αρχικά λένε “δεν έχω λεφτά για το κολυμβητήριο”, “δεν έχω λεφτά για το πνευματικό κέντρο”, “δεν έχω λεφτά για...”. Άρα; Λουκέτο! Και συνεχίζουν: “Συγγνώμη, δεν φταίμε εμείς αλλά ο Καλλικράτης κι η άτιμη η οικονομική κρίση, γιατί εμείς είχαμε όλη την καλή διάθεση...”
Και καταλήγουν: “Βέβαια αν δεν θέλετε να μείνετε χωρίς αθλητισμό, πολιτισμό, καθαριότητα υπάρχει μια λύση που -τι πρωτότυπο!- είναι μονόδρομος. Να δοθεί η διαχείριση των εγκαταστάσεων σε μία ΜΚΟ, σε μία Συνεταιριστική Επιχείρηση, σε κάποιον ιδιώτη που θ' αναλάβει το κόστος λειτουργίας.”
Έτσι, με τη συνηθισμένη διαπραγματευτική τακτική της εξουσίας “το μαχαίρι στο λαιμό”, οι πολίτες του Χαϊδαρίου (αλλά και όλων των Δήμων) καλούνται να απαντήσουν στο δίλημμα λουκέτο ή ιδιωτικοποίηση. Κάτι σαν το μνημόνιο ή χάος... Με αυτόν τον τρόπο η τοπική εξουσία πετάει από πάνω της τις παροχές πολιτισμού κι αθλητισμού σε πρώτη φάση για να έρθει σε λίγο η ώρα της καθαριότητας, των παιδικών σταθμών, των σχολείων, των πάντων. Λάθος! Υπάρχει κάτι που παραμένει αναλλοίωτο. Τα δημοτικά τέλη...

                                                            ...κι η άποψή μας...

Ξεκινάμε από την αλφαβήτα: Πολιτισμός, Αθλητισμός, Υγεία, Παιδεία, Καθαριότητα είναι κοινωνικά αγαθά που μας ανήκουν, τα δικαιούμαστε! Όχι μόνο γιατί δεν είμαστε σκλάβοι του μεσαίωνα αλλά και γιατί τα πληρώνουμε και μάλιστα δυο φορές! Μία μέσω των δημοτικών τελών και ξανά μέσω των τροφείων/συνδρομών.

Πιο συγκεκριμένα, το Πνευματικό Κέντρο, το Κολυμβητήριο, οι Παιδικοί Σταθμοί, οι υποδομές Καθαριότητας ανήκουν στον χαϊδαριώτικο λαό. Κάθε ανάθεσή τους σε ιδιώτη (υπό οποιαδήποτε μορφή) σημαίνει ότι χρησιμοποιείται η περιουσία μας για να κερδοφορεί κάποιος τρίτος και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κλοπή!

Τρίτον, οι δήμαρχοι κι οι δημοτικές τους παρατάξεις, δεν είναι ούτε μωρές παρθένες, ούτε ανήμποροι λειτουργοί που πιάστηκαν κορόιδα. Είναι συνένοχοι. Δεν κάνουν τίποτα απολύτως για να αποτρέψουν αυτές τις εξελίξεις. Ψήφισαν τον Καλλικράτη που πτώχευσε τους Δήμους, εκλέχτηκαν με την στήριξη των κομμάτων που κυβερνούν κι ευθύνονται για την καταστροφή που βιώνουμε. Μάλιστα, αν δεν κάνουμε λάθος, ακόμα σ' αυτά τα κόμματα ανήκουν. Για τους τίμιους, υπάρχει κι η τίμια οδός της παραίτησης.

(ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Ο δήμαρχος Μαραβέλιας κι η παράταξή του πριν λίγους μήνες πρότειναν την ανέγερση νέου κτηρίου για πολιτιστική χρήση που περιλάμβανε κατεδάφιση του ιστορικού κτηρίου του παλαιού δημαρχείου και τσιμεντοποίηση της πλατείας. Το έργο αυτό είχε προϋπολογισμό 3 εκ. Ευρώ. Απ' αυτά τα δύο θα έβαζε η Περιφέρεια και το ένα ο Δήμος. Το έργο απετράπη από πολίτες του Χαϊδαρίου. Σήμερα ο Δήμαρχος μας λέει ότι δεν έχει λεφτά να πληρώσει τις συμβάσεις-πείνας των καθηγητών του ήδη υπάρχοντος πνευματικού κέντρου. Τα συμπεράσματα δικά σας...)

Εμείς καλούμε τον χαϊδαριώτικο λαό σε επαγρύπνιση και ενεργητική συμμετοχή απέναντι σε όσα συμβαίνουν στην πόλη μας. Να παραμείνουν όλα δημόσια και να γίνουν πραγματικά δωρεάν (ειδικά οι άνεργοι δεν νοείται να πληρώνουν συνδρομές!) Να περνάνε οι προϋπολογισμοί του Πνευματικού Κέντρου, του Κολυμβητηρίου κ.ο.κ από έλεγχο των συμμετεχόντων (αθλητών, μαθητών, καθηγητών, γονιών, εργαζομένων) για να μάθουμε επιτέλους πού πηγαίνουν τα τόσα χρήματα των συνδρομών μας. Να μην επιτρέψουμε καμία ιδιωτικοποίηση στους χώρους πολιτισμού-αθλητισμού-κοινωνικών παροχών. Να απαιτήσουμε οι εργαζόμενοι εκεί να δουλεύουν υπό αξιοπρεπές εργασιακό καθεστώς. Να συσταθούν παντού δημοκρατικές γενικές συνελεύσεις με ελεγκτικές και διαχειριστικές αρμοδιότητες.
                                   
Όλοι στο δημ.συμβούλιο την Τετάρτη 17/10, ώρα 18.30
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Ένας για όλους – Όλοι για έναν!
Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου  
(κάθε Τετάρτη στις 20.00 πλ. Ηρώων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου