ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ιστορίες ''Ποικίλου'' κάλλους...


Την προηγούμενη Κυριακή το πρωί (20/03/11), με μία παρέα, κάναμε μια βόλτα με ποδήλατο στο Ποικίλο.
Στην επιστροφή, σε έναν δασικό δρόμο (στο ύψος της Πετρούπολης), συναντήσαμε δύο άτομα που φόρτωναν φρέσκο-κομμένα ξύλα σε ένα φορτηγάκι.

Προκαλώντας (το λιγότερο) την περιέργειά μας, στην εύλογη ερώτησή μου ''τι κάνετε εδώ ρε παιδιά?'', ακολούθησαν ''Ποικίλου'' κάλλους επιχειρήματα και ισχυρισμοί, όπως:
-Κόψαμε κάτι ξύλα...
-Ναι, το βλέπω, άδεια έχετε?
-Όχι, δεν χρειάζεται...
-Είναι δυνατόν?...το δασαρχείο?
-Είναι ξερά μωρέ και το Δασαρχείο αφήνει...
-Αφήνει όποιον θέλει να...
-Όχι, ...εμένα με αφήνει!

Χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να ολοκληρωθεί διάλογος, με την συνήθη τακτική του ''πετάω την μπάλα στην κερκίδα'', γύρισε η κουβέντα στο...:
-...δεν έχω λεφτά να αγοράσω ξύλα για το τζάκι...
Μα, ...με 4χ4 και τον "προσωπικό του βοηθό";
-...τα βρήκα μπροστά μου και ...
!!!???...(Και έτυχε να έχεις μαζί σου το φορτηγάκι, ολόσωμη φόρμα εργασίας, αλυσοπρίονo και τον  αλλοδαπό βοηθό σου, να σου φορτώσει 2 τόνους ξύλα?)...
-...και σιγά, πόσα πήρα?, ούτε 300 κιλά δεν είναι!...
Όλοι αυτοί οι κορμοί της φωτογραφίας (...και όχι μόνο! πάνω στην πλάγια είχε και άλλους, κομμένους!), τεμαχισμένοι περίπου στο 1 μέτρο (στην φωτο φέρνεται μόνο η 1η σειρά κορμών. Με τις προθήκες στο 4χ4, δεξιά και αριστερά, έδινε ακόμη ''ύψος'', ...δεν είχε ξεκινήσει ακόμη την 2η σειρά...) , εκτιμήσαμε πως πρέπει να ''ανήκαν'' σε περίπου 3 μέτρια δένδρα!

Δεν είναι φυσικά ο μόνος, που με ''κάποιο τρόπο'' επεμβαίνει ή παρεμβαίνει στο βουνό.
Υπάρχουν φυσικά και χειρότεροι.
Σε διάφορα σημεία του βουνού, συνήθως εκεί που υπάρχει βλάστηση (για να κρύβουμε τα χάλια μας) είναι πεταμένα διάφορα σκουπίδια, μπάζα, κουφώματα, ψυγεία, θερμοσίφωνες, ακόμη και ελαστικά αυτοκινήτων! (όχι ένα ή δυο, σε συγκεκριμένο σημείο κάποιος ασυνείδητος έχει ξεφορτώσει πάνω από 20 ελαστικά αυτοκινήτων!).

Γενικότερα το βουνό είναι ''διάτρητο'' από όλες τις πλευρές του, με αποτέλεσμα να μπαίνουν διάφορα αυτοκίνητα (πολλά!) είτε 4χ4, είτε απλά επιβατικά.

Αφού λοιπόν δεν είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε καινούργιους ''πράσινους χώρους'', τουλάχιστον ας προστατεύσουμε ότι μας έχει μείνει...



5 σχόλια:

  1. Τα ξύλα είναι από δένδρα που έχουν κοπεί με επαγγελματικό τρόπο,με σιδεροπρίονο και φαίνονται πως είναι προς "πώληση".
    Δυστυχώς υπάρχουν οι ασυνείδητοι, ευτυχώς που υπάρχουν οι φίλοι του βουνού, πεζοπόροι και ποδηλάτες που το επισκέπτονται και που αυτοί είναι στην παραγματικότητα οι φύλακες του βουνού.
    Μπράβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μένω στην Πετρούπολη, στην είσοδο του Ποικίλου πάνω από την Αγία Τριάδα. Δυστυχώς το βουνό είναι στο έλεος του κάθε ανεγκέφαλου που είτε θα πετάξει σκουπίδια, είτε θα κόψει ξύλα, είτε θα βγει με το όπλο του να κυνηγήσει τις πέρδικες. Κάνουν τα πάντα να καταστρέψουν ένα πραγματικό διαμάντι μέσα στην τσιμεντούπολη. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να καταγγέλουμε ότι βλέπουμε. Αν και τις περισσότερες φορές οι αρχές σφυρίζουν αδιάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχετε την πινακιδα... δωστε τους ..αμεσα...πρεπει το κανω οτι γουσταρω του παρελθον να τελειωνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τους καρφωσες?
    οχι?
    τους έκαψες το φορτηγο?
    οχι

    γιατί?
    για να μην σε πουν χαφιε και παραξηγηθεί το αλλο μισο της μικροαστικής σου υπαρξής -που τόσο μισείς, ενα μίσος που σου εχει καταστρέψει τον ορθολογισμό- γιαυτο απλά το καταγγέλεις για να παρεις το παπικο συγχωροχάρτι της ψυχής και να νομίσεος πως κάτι έκανες.
    Πόσο θαθελες ναταν ένας διάσημος πλούσιος αυτός που έπιασες !!!
    Αλλος ένας αχρηστος ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ανώνυμος1
    έχει ήδη γίνει επώνυμη καταγγελία στο δασαρχείο, μακρύς ο δρόμος αλλά έχουμε υπομονή.

    @ανώνυμος2
    είσαι άσχετος και όπως φαίνεται από τα σχόλια που "πλακώθηκες" να κάνεις σε διάφορες αναρτήσεις του blog (τις οποίες ούτε καν διάβασες), είσαι και φασίστας. Δεν θα διαγράψω τα σχόλια σου, γιατί αποτελούν δείγματα της σαπίλας που απειλεί την ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή