ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ "ΚΑΤΕΡΙΝΑ", Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΝΟΣ "ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ" ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ...


Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Κατερίνα», έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος, ως προς τη χρήση του, σύμφωνα με το ΦΕΚ 648Δ/ 25-7-1997.
Για συνεχόμενη χρονιά φέτος, βλέπουμε την απαξίωση του θερινού κινηματογράφου μας, μέχρι σήμερα, 10 Ιουλίου, δεν έχει λειτουργήσει ακόμη και δεν γνωρίζουμε φυσικά, πότε και αν θα λειτουργήσει. Δείτε εδώ πρόσφατο άρθρο του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν οικονομικές διαφορές, μεταξύ του ιδιώτη μισθωτή της "Κατερίνας" και του Δήμου Χαιδαρίου. Η υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό και ο Δήμος Χαιδαρίου αξιώνει ακόμα και την έξωση του μισθωτή.
Αποτέλεσμα όλων αυτών: ένας ακόμα Δημόσιος Χώρος τελεί υπό ομηρία και παραμένει κλειδωμένος.

Ένας ακόμα Δημόσιος Χώρος παραμελημμένος και παροπλισμένος, όταν η Κινηματογραφική Λέσχη Χαϊδαρίου είναι ενεργή και... χρησιμοποιεί για τις προβολές της την «αίθουσα» του bar Cutty Sark.
Δεν θα μπορούσε η Κινηματογραφική Λέσχη να αυτοδιαχειριστεί το χώρο μαζί με άλλες συλλογικότητες της πόλης και ενεργούς πολίτες, προκειμένου δωθεί ζωή, ξανά, στην «Κατερίνα»; να ξαναγίνει ένας κοινωνικός, πολιτιστικός χώρος;
Ένας χώρος πολυλειτουργικός, που δεν θα περιορίζεται μόνο σε κινηματογραφικές προβολές, ένας χώρος ζωντανός, και ανοιχτός σε όλους μας.
Παραδείγματα υπάρχουν, η Κινηματογραφική Λέσχη της Ελευσίνας διαχειρίζεται τον θερινό κινηματογράφο του Δήμου.
Στο παρελθόν στο "Σινέ Κατερίνα" έχουν γίνει ποικίλες εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας την δυνατότητα του χώρου να να υποστηρίξει ένα χαρακτήρα πολυλειτουργικό. Ας θυμηθούμε...

2009, "Ορχήστρα Νέων", Κονσέρτο 

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!
ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ! 
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΡΑ...

ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ "ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ", ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΟΘΟΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ, Ο ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ... ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!

5 σχόλια:

  1. Οι Χαϊδαριώτες απαιτούν:
    Να ανοίξει αμέσως ο κινηματογραφος ΚΑΤΕΡΙΝΑ.
    Η Δημοητική Αρχή οφείλει να σεβαστεί την ιστορία και την παράδοση αυτής της Πόλης.
    Η Άμεση Δημοκρατία Χαϊδαρίου να καταλάβει και να αξιοποιήσει το χώρο τόσο ως Δωρεάν Θερινό Κινηματογράφο, όσο και ως χώρο δημόσιου διαλόγου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ κι' εγώ,
    από την Καραϊσκάκη να μεταφέρουμε την έδρα μας στο Σινέ ΚΑΤΕΡΙΝΑ και να καλέσουμε σε ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.
    Περικλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πείτε του φοβερού και τρομερού ιδιώτη και του Δημάρχου Χαϊδαρίου ότι το σινεμά είναι παράδοση που αφορά στους Χαϊδαριώτες κι όχι την τσέπη τους. Ο Δήμαρχος θα έχει κόστος...μάλλον ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν ημουν παιδί λειτουργούσε στο Δάσος Χαϊδαρίου το θερινό σινεμά ΛΕΒΑΝΤΑ με ταινίες όχι καλές αλλά όπως είπα ήμουν παιδί και δεν θυμάμαι να με ενοχλούσε αυτό τότε. Μάλλον ήταν ιδιωτικός χώρος κι έκλεισε. στο Χαϊδάρι έχει απομείνει ένα θερινό σινεμά. Τί υποτιθέμενη διαμάχη είναι αυτή μεταξύ ιδιώτη και δήμου? μήπως ο ιδιώτης δεν θέλει να ξοδέψει τα λεφτάκια του γιατί ανησυχεί φέτος με την κρίση ότι δεν θα έχει κόσμο να αποσβέσει? Ημαρτον! όλα είναι λεφτά? δεν υπάρχει φιλότιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή