ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...




 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Επειδή πολλά ακούμε για το έδαφος που έχει θεμελιωθεί το Κολυμβητήριο...
Η παραπάνω αεροφωτογραφία είναι από το "πάλαι ποτέ" Υπουργείο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος, Διεύθυνση Αεροφωτογραφιών και είναι αεροφωτογραφία περιοχής του Χαΐδαρίου (αυτό που παραθέτουμε είναι τμήμα της αεροφωτογραφίας) την 3/12/1953.

Για καλύτερη κατανόηση έχουμε επισημάνει ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία, όπως τη Λεωφόρο Αθηνών και την σημερινή Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου. 
Επίσης διακρίνεται καθαρά η περιοχή της λίμνης-βάλτου και τα όρια της , σε τμήμα της έχει χτιστεί το Αττικό Κέντρο Επίπλου. 
Τέλος έχουμε σημειώσει το ρέμα στην περιοχή του Κολυμβητηρίου, το οποίο διατρέχει παράλληλα το νότιο όριο της έκτασης του Κολυμβητηρίου και βρίσκεται σαφώς έξω από αυτήν.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...

4 σχόλια:

  1. Ανεξάρτητα από το θέμα του κολυμβητηρίου η φωτογραφία έχει ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον.

    Κ.Φωτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω! το ναμαρι κατω αριστερα ειναι σημερα το παρκακι κατω απο το 1ο Γυμνασιο-Λυκειο. Αλλα γιατι κανεις αυτην την αναφορα; ποιος ειπε τι για την μορφολογια του εδαφους; Λενε δηλαδη οτι "χανει" νερα η πισινα λογω του εδαφους πανω στο οποιο χτιστηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όχι ακριβώς, κυκλοφορούν διάφορα ...το υπέδαφος είναι βούρκος... κάτω από την πισίνα περνάει ρέμα...

    σου παραθέτω απόσπασμα από άρθρο σε τοπική εφημερίδα:

    "“Σκαλίζοντας”, μάθαμε ότι από κατασκευής το δάπεδο της πισίνας δεν έχει καν τσιμεντοκονία για να στέκονται τα πλακάκια, γεγονός που αποτελεί και την εστία του προβλήματος. Σκέτη τρέλα δηλαδή!
    Η πρώτη σκέψη είναι να σκαφτεί η πισίνα και να γίνουν όλα από την αρχή, ωστόσο γνώστες του οικοπέδου λένε ότι από κάτω είναι βούρκος και θα δημιουργηθεί η ανάγκη ενός μεγάλου τεχνικού έργου. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια…" http://www.pesalevri.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2027:2011-01-18-09-56-44&catid=5:2008-12-22-12-22-33&Itemid=3

    (για να γελάσουμε και λίγο, στα αυτιά μου έφτασε ότι κάτω από την πισίνα περνούν καλώδια της ΔΕΗ, το αρχικό "κάτω από την πισίνα περνάει ρέμα" από στόμα σε στόμα έγινε "κάτω από την πισίνα περνάει ρεύμα" και κατέληξε "κάτω από την πισίνα περνάνε καλώδια της ΔΕΗ", απίστευτο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχαχα! Μηπως περνα μαζι με το ρευμα και το Πνευμα; Οποτε να ζητησουμε και τη συμβολη της Εκκλησιας; Να κανει κανεναν αγιασμο; εναν εξορκισμο; κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή