ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ;;;

ΠΕΜΠΤΗ 27/10/11, ΩΡΑ 18:00, ΕΡΗΜΙΑ

Η εικόνα που παρουσιάζει το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου, τις τελευταίες μέρες, είναι πρωτόγνωρη.
Σε ώρες αιχμής οι διαδρομές σχεδόν άδειες, δύο ή τρία παιδιά... Μόνο δύο από τους προπονητές παρόντες... Απουσία ναυαγοσώστη... Τα παιδικά προγράμματα αναβάλλονται επ' αόριστον... 
Εκατοντάδες μέλη-αθλούμενοι του ΔΑΟΧ, τόσο παιδιά όσο και ενήλικες, έχουν αποχωρήσει.

Οι συμβάσεις των προπονητών έληξαν από τις 6 Οκτωβρίου και η διοίκηση, μέσα σ' ένα γενικότερο κλίμα αμφιβολίας, φόβου και καταλήψεων, δεν κάνει (το έχουμε ξαναδεί το έργο) καμιά επίσημη ενημέρωση...  "προς το παρόν λειτουργούν μόνο τα παιδικά τμήματα 9-16 ετών και τα τμήματα των ενηλίκων" (τα οποία δεύτερα ουσιαστικά δεν λειτουργούσαν ποτέ με προπονητή).


Τι μέλει γενέσθαι αν η αδιαφορία, η απραξία και τα προσχηματικά άλλοθι (σχετικά με την πρόσληψη των εργαζομένων που χρειάζεται το κολυμβητήριο για να λειτουργήσει) συνεχιστούν;
Με το χειμώνα προ των πυλών, που σημαίνει αύξηση των εξόδων του κολυμβητηρίου λόγω αυξημένης κατανάλωσης καυσίμου, και το σταδιακό μηδενισμό των εσόδων, μετά τις συνεχείς αποχωρήσεις των αθλουμένων του ΔΑΟΧ, θα δηλώσουμε αδυναμία να συντηρήσουμε το κολυμβητήριο.
Φυσικά και ήταν γνωστό στη διοίκηση πότε έληγαν οι συμβάσεις των εργαζομένων (ή ούτε αυτό δεν ήξερε), γιατί δεν βρήκε τρόπους να εξασφαλίσει προσωπικό, ώστε να λειτουργήσει το κολυμβητήριο.

Τι γίνεται με τις συνδρομές των ομάδων;
Όπως μας είχε ανακοινωθεί κατά το Διοικητικό Συμβούλιο την 13/4/11(δείτε εδώ παλιότερη ανάρτηση), προκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του κολυμβητηρίου, θα γίνονταν αυξήσεις  στις συνδρομές των μελών-αθλουμένων του ΔΑΟΧ και παράλληλα θα καθιερώνονταν συνδρομές στις ομάδες, ανάλογες των διαδρομών που θα έκαναν χρήση;
Τι γίνεται λοιπόν με τις συνδρομές των ομάδων, ας παρουσιάσει κάποιος μία απόδειξη είσπραξης από τις ομάδες, γιατί αποδείξεις, που φαίνονται οι αυξήσεις που έγιναν στα μέλη του ΔΑΟΧ, υπάρχουν πολλές, όλες.
Τα περί ανταποδοτικών υπηρεσιών, που κυκλοφορούν, προσβάλουν τη νοημοσύνη μας.

Τι γίνεται με τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την Πρωτοβουλία γονέων-αθλουμένων μελών του ΔΑΟΧ για την μείωση του λειτουργικού κόστους του κολυμβητηρίου;
Στην τελευταία επαφή της Επιτροπής της Πρωτοβουλίας με τη διοίκηση, η οποία έγινε τον Ιούλιο 2011, η απάντηση ήταν ότι: δεν έχουν λάβει οι αρμόδιοι την αλληλογραφία, (οι προτάσεις υποβλήθηκαν με το υπ' αριθμόν 14041/20-5-2011 πρωτόκολλο του Δήμου Χαϊδαρίου, δύο μήνες νωρίτερα).
 Έκτοτε (Σεπτέμβριος 2011) μεσολάβησε επαφή μελών της "Πρωτοβουλίας" με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Χαϊδαρίου (νέος οργανισμός), στον οποίο και δόθηκαν ιδιοχείρως οι εν λόγω προτάσεις και τις οποίες μάλιστα βρήκε και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.
Μετά τι;
Αξιολογήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι προτάσεις αυτές;
Η θέση της "Πρωτοβουλίας" στο Διοικητικό συμβούλιο του ΔΑΟΧ (τότε), η οποία και δημοσιοποιήθηκε στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ήταν και είναι ότι:

"Η επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου, χωρίς δραστικές ενέργειες για μείωση του λειτουργικού κόστους του, θα είναι δυστυχώς προσωρινή..." (δείτε εδώ)
 Δεν έγινε τίποτε απολύτως για την μείωση του κόστους λειτουργίας, την εξοικονόμηση ενέργειας ή την ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου!
Η' μάλλον κάτι έγινε... μείωσαν τα έξοδα αφήνοντας το χωρίς προπονητές και σύντομα θα μηδενιστούν και τα έσοδα, γιατί θα μείνει και χωρίς αθλούμενους!
   
Τι σκοπούς έχετε για το κολυμβητήριο;
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, τα σενάρια και η παραφιλολογία, βρήκαν για άλλη μια φορά πάτημα την ανικανότητα και την υπεκφυγή της διοίκησης να ενημερώσει επίσημα τους πολίτες, και οργιάζουν...
Επιτέλους κάποιοι θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους...  
Το Κολυμβητήριο δεν είναι Δημοτική Επιχείρηση, είναι Κοινωνική Παροχή και μπορεί να είναι βιώσιμο. 
ΠΕΜΠΤΗ 27/10/11, ΩΡΑ 18:00

4 σχόλια:

  1. To κοινωνικό κράτος υποχωρεί σε όλα τα επίπεδα...
    Ο Δήμος έχει υποχρέωση να ενημερώσει εγγράφως σε όλα όσα καταγράφονται στην ανάρτηση...

    Επειδή είμαστε παρόντες στη συζήτηση για το μέλλον του κολυμβητηρίου μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι α) η κα Χατζή είχε δεσμευτεί ότι θα ζητήσει από τις ομάδες να συμμετέχουν οικονομικά στη λειτουργία του κολυμβητηρίου β) ότι η λειτουργία του κολυμβητηρίου θα συνεχιζόταν κανονικά το επόμενο διάστημα...
    Τουλάχιστον μια υπεύθυνη ενημέρωση από το Δήμο... δεν υπάρχει καθόλου τσίπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασχολούνται με αγωγές, νέες εκδόσεις και άγρα διαφημίσεων... δεν έχουν χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oi mpourdes pane synnefo. h xora ptoxeuei kai oloi oi argosxoloi aristeroi pou tosa xronia konomane apo to kratos xoris na paragoun tipote allo ektos apo logia xartia kai ypografes den exoun katalavei pos to telos tis aristeris elladas eftase kai dystyxos 8a parasyrei sto xaos kai tis epomenes genies ka8os kai ka8e or8ologisti pou apenanti sto 8elo tou ka8e grafeiokrati e8ete to erotima "taxeis ?"
    To teleutaio kommoynistiko kratos stin eyropi svinei kai mazi tou ta oneira pollon an8ropon pou pisteuan se auto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζούμε στην ίδια χώρα; Γιατί η χώρα που ζούμε εμείς πτωχεύει γιατί οι κυβερνήσεις της τα τελευταία 40 χρόνια, μαζί με τους κομματικούς τους στρατούς, λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα εις βάρος του κονωνικού κράτους και του μέλλοντος της χώρας και προς όφελος ημέτερων, λαμόγιων, οικονομικών συμφερόντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή