ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ - ΣΩΡΕΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ


κανείς μόνος του στην κρίση...

PHOTO "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ"

Με μεγάλη συμμετοχή και σε κλιμα αγωνιστικότητας και αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 7:00 ο αποκλεισμός του Κεντρικού Καταστήματος της ΔΕΗ των δυτικών συνοικιών, που βρίσκεται στο Χαϊδάρι επί των οδών Επαύλεως και Θερμοπυλών.
Η Διαμαρτυρία οργανώθηκε από το κίνημα "Δεν Πληρώνω" και τις Λαικές Συνελεύσεις στα δυτικά.
"Οι συνελεύσεις Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Περιστερίου και Αγ. Αναργύρων-Ιλίου καλούν την Δευτέρα 31 Οκτώβρη στις 7 το πρωί σε παρέμβαση -ενάντια στο νέο χαράτσι που επιβάλλεται μαζί με τους λογαριασμούς του ρεύματος- στην τεχνική υπηρεσία της ΔΕΗ που είναι αρμόδια και για τις διακοπές ηλεκτροδότησης των περιοχών μας, στην διασταύρωση των οδών Θερμοπυλών και Επαύλεως 6 στο Χαϊδάρι (πίσω από τον Κωτσόβολο της Λεωφόρου Καβάλας).", αναφέρεται στην ανακοίνωση των Λαικών συνελέυσεων.
Δείτε το video από τους Ελεύθερους Ρεπόρτερ:


Παράλληλα "Τσουνάμι νέων προσφυγών από συλλογικούς φορείς αλλά και μεμονωμένους πολίτες κατακλύζει τα δικαστήρια, με στόχο να πέσει ως αντισυνταγματικό το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας δέχτηκε την πρώτη «αυτοσχέδια» προσφυγή που συνοδεύεται από αίτημα πενίας." όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας.


  ...το παράδειγμα της προσφυγής στα δικαστήρια ακολουθεί -μετά τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) και το σωματείο «Ελληνες Φορολογούμενοι»- ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ο οποίος στρέφεται κατά της απόφασης του υπουργού Οικονομικών για την επιβολή του τέλους. Το στοκ των προσφυγών εμπλουτίζεται και από τέσσερις ακόμη αιτήσεις ιδιοκτητών ακινήτων στον Πειραιά, την Κυψέλη και την περιοχή Αττικής.
Θεωρείται βέβαιο ότι όλες οι αιτήσεις θα εκδικαστούν ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ με την ταχεία διαδικασία που προβλέπει ο θεσμός της πρότυπης δίκης (Ν. 3900/2010), όπως έχει ζητήσει ο ΔΣΑ και η ημερομηνία εκδίκασής τους θα προσδιοριστεί από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Π. Πικραμμένο.

Παράλληλα η δικαστική μάχη για το φοροεισπρακτικό μέτρο δίνεται και στα κατώτερα δικαστήρια. Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκε από τον δικηγόρο Αντ. Αργυρό η πρώτη προσφυγή που προσβάλλει απευθείας τον λογαριασμό της ΔΕΗ, που του εστάλη φουσκωμένος κατά 832 ευρώ για ένα διαμέρισμα που διαθέτει στην Αθήνα.
Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι το νέο ειδικό τέλος αποτελεί στην ουσία φόρο και η επιβολή του είναι αντίθετη σε πολλές διατάξεις του Συντάγματος αλλά και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Οπως αναφέρει, "αποτελεί τη δεύτερη φορολογική επιβάρυνση της κατοχής της ακίνητης περιουσίας μέσα στο ίδιο οικονομικό έτος (2011), καθώς, όσοι έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ επιβαρύνονται και με τον ΦΑΠ (άρθρα 27 Ν. 3842/2010), με συνέπεια να σημειώνεται παραβίαση και της αρχής της απαγορεύσεως της διπλής φορολογίας, δηλαδή της απαγορεύσεως εκ νέου φορολογήσεως της ιδίας φορολογητέας ύλης για την ίδια αιτία".


4 σχόλια:

  1. Ωραίο ρεπορτάζ... Και το video εξαιρετικό. Ο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στο video ένας λαϊκός αγωνιστής που μιλάει απλά και καθαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ψυχή των Ελεύθερων Ρεπόρτερ είναι ο Gabriel, πανταχού παρών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ εγώ χαϊδάρι, και δεν ήξερα τίποτα!
    Πιο πολύ ενημέρωση ρε παιδιά!

    {στην ανάγκη με μεγάφωνα!!! ... }

    ΑπάντησηΔιαγραφή