ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Έχουν δεσμευθεί χρήματα από το Πράσινο Ταμείο για το Χαϊδάρι...


"Εν αρχήν" ήρθε η καλήστευση του Πράσινου Ταμείου, (δείτε εδώ σχετική ανάρτηση), από το σύνολο των πόρων του, αποφασίστηκε, το 95% να "πέσει" στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, ρύθμιση της οποίας αμφισβητείται η νομιμότητα από το σύνολο σχεδόν της περιβαλλοντικής κοινότητας και όχι μόνο.
Όπως εξήγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, τα υπόλοιπα χρήματα (δηλαδή το 95%)  παραμένουν στα αποθεματικά του Ταμείου, αλλά υπάρχει παράλληλα η  δυνατότητα διάθεσής τους στον κρατικό προϋπολογισμό με κοινή Υπουργική  Απόφαση (κοινώς πολύ εύκολα, δεν χρειάζεται καν νομοθετική ρύθμιση, βάζουμε "χεράκι" και τα ρίχνουμε στον τρύπιο προϋπολογισμό).

Στη συνέχεια, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και  Κλιματικής Αλλαγής, ανακοίνωσε  (πριν από μερικές ημέρες) την έναρξη εφαρμογής των προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου. Για την τετραετία 2011-2014  προβλέπονται επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ελεύθερων  χώρων, αναπλάσεις κτιρίων και περιοχών καθώς και για την πρόληψη των  δασικών πυρκαγιών.
Να σημειώσουμε ότι τα διαθέσιμα του Πράσινου Ταμείου αυτήν τη στιγμή ανέρχονται σε 1 δισ.  ευρώ, χάρη στη δράση για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων καθώς και σε άλλους  πόρους όπως οι δημοπρατήσεις ρύπων, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου  αναμένεται να φτάσουν στο 1,6 δισ. ευρώ (οπότε μπορούν να διατεθούν 80  εκατ., τώρα που θα βρεθούν τα 400 εκατ.;;;). Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΥΠΕΚΑ, μέχρι το 2014 η  ρύθμιση των αυθαιρέτων θα μπορούσε να αποδώσει και 4 δισ. ευρ. (οπότε και στην αισιόδοξη αυτή περίπτωση μπορούν να διατεθούν 200 εκατ.).

Διαβάζουμε (μεταξύ άλλων) ότι, με νέα απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου, ύστερα από εισήγηση του ΔΣ του  Πράσινου Ταμείου, έχουν ήδη δεσμευτεί 36 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις  σε Ρέντη, Αθήνα, Αιγάλεω, Κορωπί, Αγ. Αναργύρους, Καματερό, Περιστέρι,  Άλιμο, Ν. Ιωνία, Χαϊδάρι και εκτός Αθηνών σε Καλαμάτα, Καστοριά, Καβάλα,  Μενεμένη και Τρίπολη. Ακόμη 1 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τη στήριξη  φορέων προστατευόμενων περιοχών (εθνικά πάρκα, δρυμοί, λίμνες κ.ά.).

Για να δούμε λοιπόν, γιατί καθώς φαίνεται, καθώς λέγαμε (εδώ παλαιότερη ανάρτηση) και κατά πως συμβαίνει σ' αυτή την χώρα... "όποιος προλάβει θα δει τον κύριο"...

Διαβάστε περισσότερα εδώ

5 σχόλια:

  1. Όντως... είναι και το Χαϊδάρι για ένα οικόπεδο κάπου στην εκκλησία Παναγίτσα. Δεν γνωρίζω γιατί επιλέχτηκε το συγκεκριμένο οικόπεδο ως πρωτεραιότητα... - Πρωτεραιότητα είναι α) Τα οικόπεδα της Πατρόκλου β) το Τσαγκαράδικο Λολοσίδη.
    Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου είχε προτείνει την αξιοποίηση του Πράσινου ταμείου για οικόπεδα στο Χαϊδάρι με έγγραφες προτάσεις προς την Επιτροπή Διαβούλευσης. Τότε οι περισσότεροι δεν γνώριζαν την ύπαρξη του Πράσινου ταμείου!!! Ο νοών νοείτο... Δείτε ΕΔΩ την πρόταση.... http://xpolis.blogspot.com/2011/03/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κακό είναι ότι ούτε αυτοί που το πρότειναν δεν ξέρουν γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο ώς προτεραιότητα... Πάντως τυχαίο δεν νομίζω ότι ήταν, κάποιοι γνωρίζουν τους λόγους... ;;; Οι πολίτες και οι συλλογικότητες προτείνουν, η αξιολόγηση όμως από τους διοικούντες, προφανώς, γίνεται με "άλλα" κριτήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί άραγε να είναι το διαμορφωμένο εδώ και χρόνια οικόπεδο της Υπερευλογημένης και Παναχράντου; Σε ποιον ανήκει; Σε ποια τσέπη θα πάνε τα χρήματα; Και τι εκλογικά οφέλη προσδοκούν οι Δημοτικοί Άρχοντες; Από τους Ν/Φ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή