ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΧΑΙΔΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ...ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ Σ'ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ "ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ"

gΗ ολοκλήρωση των έργων στο Κτίριο Γύζη, σε συνδυασμό με την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του και την ενοποίηση με τον ευρύτερο ελεύθερο χώρο στο Παλατάκι, από την μία πλευρά, και η ολοκλήρωση των έργων του "Πάρκου Ιστορικής Μνήμης", στην έκταση των 65 στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν από το Στρατόπεδο στο Δήμο Χαϊδαρίου, από την άλλη, αποτελούν δύο σημεία αναφοράς για τους Ελεύθερους Χώρους του Χαϊδαρίου.

Η Ιερού Λόχου είναι ένας πολύπαθος "πεζόδρομος" που θα μπορούσε να γίνει ο βασικός άξονας πρασίνου, περιπάτου ή και ποδηλατοδρόμου ακόμα, που θα συνέδεε αυτά τα δύο σημεία αναφοράς, αφού ξεκινάει απέναντι από το Παλατάκι και καταλήγει στην οδό Ρίμινι απέναντι από το Πάρκο Ιστορικής Μνήμης.
Αντί γι' αυτό όμως η Ιερού Λόχου, με την ανοχή της δημοτικής αρχής, αλλά και της δικής μας, έχει γίνει ένα τεράστιο ανοργάνωτο πάρκινγκ, ένα πάρκινγκ όπου πλέον δεν διαχωρίζονται τα πλακόστρωτα από τα παρτέρια.

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΤΑ ΚΡΑΣΠΕΔΑ ΚΑΙ "ΒΥΘΙΣΤΗΚΑΝ", ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ;



Παντού αυτοκίνητα και όχι μόνο, τρέιλερ με βάρκες που παρκάρουν οι ιδιοκτήτες τους για να "ξεχειμωνιάσουν".
Κάθε πολίτης έχει διαμορφώσει το δικό του ιδιωτικό πάρκινγκ, άλλοτε πάνω στον πεζόδρομο και άλλοτε πάνω στα παρτέρια, το οποίο το οριοθετεί κιόλας με κορίνες ή αυτοσχέδια "Π".
Κατά περίπτωση οι "ιδιοκτήτες" των πάρκινγκ κόβουν, ανεξέλεγκτα, κλαδιά δέντρων, ώστε να μην τους ενοχλούν στο παρκάρισμα αλλά και να μην γρατσουνιστεί, φυσικά, η "περιουσία" τους.

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ, ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΕΥΚΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ "ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ" ΤΟΥ ΠΆΡΚΙΝΓΚ (Ο ΟΠΟΊΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΏΡΟ ΤΟΥ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏΝΤΑΣ ΑΥΤΟΣΧΈΔΙΟ "Π"), ΔΙΌΤΙ ΤΑ ΚΛΑΔΙΆ ΜΆΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΎΣΑΝ (ΚΑΙ ΑΥΤΌΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ) 

Τα δε ταλαίπωρα πιτσιρίκια που προσπαθούν να φτάσουν με τα ποδηλατάκια τους στο Πάρκο Ιστορικής Μνήμης μέσω του πεζόδρομου, είναι αδύνατον να περάσουν ανάμεσα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Η δημοτική αστυνομία παρά τις οχλήσεις των περίοικων, αγνοεί προκλητικά το θέμα, με αποτέλεσμα τα παρτέρια να μην έχουν πια ίχνος πράσινου, παρά μόνο πατημένο κοκκινόχωμα .
Να σημειώσουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην γειτονιά του Αντιδήμαρχου  Προστασίας και Ελέγχου Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι λίγα μέτρα πιο πάνω διέρχεται η οδός Ρίμινι, προς το Αττικό Νοσοκομείο, όπου έχει επιτραπεί η στάθμευση, καθ' όλο το μήκος της, από την τροχαία και υπάρχουν επίσης οι οδοί που οδηγούν αποκλειστικά στο στρατόπεδο, οι οποίες είναι μεγάλου πλάτους, άδειες και χωρίς κυκλοφοριακό φόρτο... Αλλά εμείς αν μπορούσαμε να παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας στο κρεββάτι μας θα το κάναμε ευχαρίστως...

Η Δημοτική αρχή μας ενημερώνει ότι το κονδύλι για την αναμόρφωση της Ιερού Λόχου έχει ήδη εγκριθεί... εμείς ρωτάμε:
  • Γιατί μέχρι να ξεκινήσει το έργο δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση, με την απομάκρυνση των ΙΧ. που σταθμεύουν παράνομα και την απελευθέρωση του πεζόδρομου.
  • Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έργο;
Θα επανέλθουμε...


2 σχόλια:

  1. Ξεκινα με μια γραπτη καταγγελια στην Δημοτικη. Μην ξεχνας πως εκει εργαζεται προσωπικο μετρημενο στα δαχτυλα.

    Το μερος το εχω δει κι εγω, ετσι ειναι. Ετοιμαζω θεματακι για το παρκο που αναφερεις ειναι πολυ ομορφο, επιπολαιο, αλλα ομορφο. Θα επρεπε να καθυστερησει και να γινει μελετη για ολον το χωρο του στρατοπεδου και οχι τμηματικα. τελος παντων, ειναι κριμα να μην συνδεεται ενα τοσο ομορφο και χρησιμο παρκο με εναν εξισου αναγκαιο και ομορφο πεζοδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν δουλέυεις θέμα σχετικό με το πάρκο, είναι πολύ ενδιαφερον να μετρήσουμε τα παγκάκια που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαμόρφωσης μέχρι την Λεωφόρο Αθηνών, όπου (περνάω 2-3 φορές την ημέρα από κει, σε διαφορετικές ώρες) σε βεβαιώ δεν έχει κάτσει ποτέ κανένας... και μιλάμε για παγκάκι υπερπαραγωγή, πολύ θα'θελα να μάθω πόσο πληρώσαμε το καθένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή